reaktif röle karşılaştırması

ozhunter

Üye
Katılım
4 Mar 2009
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaşlar işlermemizde kullanılan 12 kademeli entes röle ihtiyacı karşılayamadığı için kademe sayısını arttırmam gerekiyor. Bunun için de aşağıdaki 3 röleden birini almayı düşünüyorum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz.
Elektropan EKR 24S
Federal 9HF-DR00-0024
Kondaş Varkon 18K
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Federali,1 yıl içerisinde 4 defa arıza nedeniyle değiştirdikten sonra KAEL TFT ile değişirmek zorunda kaldım.Servis ve ilgi sıfır.
 
Son düzenleme:
Tam istediğim gibi bir bilgi ilginiz için teşekkür ederim.
 
varkon 18 i kullandım sonuç mükemmel.
 
Kael varken diğerlerine laf düşmez. Tabi her ürünün kullanım amacı farklıdır ama biri yürüyor öbürü koşuyor, anlayacağınız bu kadar bariz farklar mevcuttur.
 
kael varken diğerlerine laf düşmez. Tabi her ürünün kullanım amacı farklıdır ama biri yürüyor öbürü koşuyor, anlayacağınız bu kadar bariz farklar mevcuttur.
karşılaştırma yaparken lütfen diğer röleleri incelemeden ezbere konuşmayalım, kael güzel bir röle renkli ekran v.s. Ama bizim rölemiz olsun, grup arge olsun, gercekten çok güzel ürünlerdir incelemeden yorum yapmamak gerekir diye düşünüyorum.
 
karşılaştırma yaparken lütfen diğer röleleri incelemeden ezbere konuşmayalım, kael güzel bir röle renkli ekran v.s. Ama bizim rölemiz olsun, grup arge olsun, gercekten çok güzel ürünlerdir incelemeden yorum yapmamak gerekir diye düşünüyorum.

Dikkat ederseniz cümlemde "her ürünün kullanım amacı farklıdır." Ben diğer ürünler için kötü beşpara etmez diye bir tabir kullanmadım. Sizin ürünlerinizi daha önce kullanmadığım doğru bilmediğim bir ürün konusunda neden yorum yapayım ?
Şayet kullandığım diğer ürünlerin adını yazsam sanki biri iyi diğerleri kötü imiş gibi güçlü bir sav ortaya atılmış olur.
Maksadım necaset atmak değildir. Sadece fikir verme babında yardımcı olmaktır. Siz kendi ürününüzü öneriyorsunuz diye bir laf etmiyorsam siz de bana kişisel fikirlerimi nasıl açıklayacağımı söyleyemezsiniz.

Kolay gelsin...
 
Kael varken diğerlerine laf düşmez. Tabi her ürünün kullanım amacı farklıdır ama biri yürüyor öbürü koşuyor, anlayacağınız bu kadar bariz farklar mevcuttur.



Sn. seagate;
Bence siz en kısa zamanda önce sn. Varkon'un adını verdiği iki rolenin kullanma kılavuzlarını okuyun. Okumayı bitirdikten sonrada yine bence, ikisinden de birer sipariş verin ve kullanın. İşte o zaman iki aynı sıklet roleyi karşılaştırma düşünceniz yerini bulmuş olur. Çünkü önceki karşılaştırmanızda iki ürün grubu aynı sıklet sayılamaz . Biri bir kademe reaktörü en az 1000 kademeye bölerek kullanırken (ki bu da 3 kademe TCR reaktör için minimum 3000 kademe + 12 kondansatör veya TCR olmayan sabit reaktör bağlayabilme anlamına geliyor) diğeri farklı alternatiflerle maksimum 24 kademe reaktör veya kondansatör kumanda edebiliyor...
 
Son düzenleme:
Konuyu açan arkadaş 3 tane rölenin ismini yazarak karşılaştırma talebinde bulunmuştur. Fakat birileri markalara takılmış. Yok kendi rölesi at, diğerleri eşekmiş. ( Bu bir benzetmedir kimse alınmasın) :) Reaktif rölesi at olan zatın reaktif rölesinin eksikliklerini yazarsam çok çok ayıp olur, çünkü pozitif yanlarını herkes biliyor.

Konuyu açan arkadaşımıza VArKON 18k reaktif röleyi tavsiye ediyorum, Çünkü son derece mükemmel. 5mA ölçüm, 18 kademe, polarite düzeltiyor, akım-faz karışıklığını düzeltiyor, kondansatör tanıtmak için röleyi fabrika ayarlarına getirmeniz gerekmiyor, hatta ve hatta takvim belirleseniz siz rölenin başında olmasanız bile tarih ve saati geldiğinde kendisi otomatik olarak kademeleri okuyarak hafızaya alıyor, olay kaydı var, en önemlisi size tavsiyede bulunuyor L1 fazına 2,5kVAR şönt reaktör bağla gibi...

Elektropan EKR24k 24S iyi bir reaktif röle, ama rölenin özelliklerini iyi bilmek koşuluyla... Federal 9HF-DR00-0024'e gelince bu röleyi ilk defa burada duydum. Federal Elektriğin kendi sitesinde bile yok :)

Ayrıca bu üç rölenin haricinde Grup Arge'nin sistemleri de çok harika... Emeğin karşılığı her zaman olur.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst