RC bot (gemi) kumanda önerisi acil yardım

konu sahibi sanırm böyle bir şey de almanız gerekiyor
 
S. A. İyi günler şimdi elimde 2 adet esc ve fırçasız motor var ben bunları bunlarla rc gemi yapmak istiyorum gemi sağ ve sol olmak üzere çift motorla çalışacak. Ekstra bir dümen motoru olmayacak. Hangi tarafa dönüş yapacak isem o taraftaki motor duracak diğer taraftaki motor çalışacak bu şekilde dönüşleri yapacam. SORUM ŞU: BUNA GÖRE UYGUN UZAKTAN KUMANDA ÖNERİSİ OLAN VARSA ACİL YARDIMCI OLUR MUSUNUZ.

Gelişmiş kumandaların tekne, araba, dron vs. için programlanabilir modları oluyor.
Bu tip bir kumanda işinizi görür, ama maliyetleri yüksek.
Önerim RC mağazalarına danışmanız.

Şu sıralar bende otonom model tekne ile uğraşıyorum.
DIY işleri seviyorsanız;
2 kanal basit bir kumandayı, alıcı ile ESC'ler arasına minik bir mcu, arduino ekleyip kullanmak veya LORA vs modüller kullanıp çook uzak mesafelerde kullanılabilen bir kumandayı sıfırdan tasarlamakta mümkün.
 
Uskurlar suyu arkaya doğru iterken homejen bir şekilde itemezler. Her kanatçık açısal olarak geri iter suyu. Dolayısı ile itme doğrusal eksenden bir miktar kaçık olarak gerçekleşir.

Siz iki motoru aynı yönde çalıştırdığınızda iki uskurun toplam kaçıklığı kadar bu sefer sapma olur ve bu belirli mesafede daire çizmeniz demektir. Motorları birbirine ters çalıştırarak (uskurlarında yönü ters olacak) bu kaçıklığı basit şekilde sırlamış olursunuz.

Daire çizmek demişken bir gereksiz bilgi daha yazayım. İnsanların sağ ve sol adımı aynı eşitlikte değildir ve sağlaklar için sağ adım bir miktar daha uzundur. Peki bunun mahsuru ney derseniz Çöl gibi yerlerde bir noktayı kerteriz almadan yürümeye kalkarsanız çölde daire çizmeye başlarsınız farkında olmadan ve sonu hiç iyi bitmez...
Denenmiş yanlışları tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek kadar komik değil bence çölde kaybolmak 😀
 
su jeti diye youtubede videolar var. dümensiz kullanmak bence riskli bir proje olur.
Ustam elimde fırçasız motor zaten var extra bir maliyet ve yeni bir tecrübeye girmek istemiyorum. Dümen olayını motorlardan birini durdurupta yada yavaşlatıp yapmak amacım ala işte buna en uygun kumanda hangisidir onu bilmiyorum
 
Arkadaşlar esc olarak flycolor 150A esc kumanda olarak flysky fs-i6 kumanda kullandım ve oldu ilginiz için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst