RC bot (gemi) kumanda önerisi acil yardım

Katılım
6 Tem 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
S. A. İyi günler şimdi elimde 2 adet esc ve fırçasız motor var ben bunları bunlarla rc gemi yapmak istiyorum gemi sağ ve sol olmak üzere çift motorla çalışacak. Ekstra bir dümen motoru olmayacak. Hangi tarafa dönüş yapacak isem o taraftaki motor duracak diğer taraftaki motor çalışacak bu şekilde dönüşleri yapacam. SORUM ŞU: BUNA GÖRE UYGUN UZAKTAN KUMANDA ÖNERİSİ OLAN VARSA ACİL YARDIMCI OLUR MUSUNUZ.
 
su jeti diye youtubede videolar var. dümensiz kullanmak bence riskli bir proje olur.
Paletli iş makinaları ya da askeri paletli makinalar da böyle çalışıyor ama suda direnç düşük olduğu için bence çok kolay kontrol kaybedilir bu durumda. Kötü fikir bence. @paskomya arkadaşın fikri için söyledim. Senin videoyu izleme şansım olmadı.
 
Son düzenleme:
çift uskur (pervaneli) teknelerde kullanımı biri sağa, biri sola doğru yol verilir. ikisi de aynı yöne dönerse tekne çeker. seyir halinde dönmesini istediğin yöne doğru o tarafın motorun yavaşlatırsın. ama ben kod yazamam, bilmiyorum. 2 yönlü bir kumada sana yeter çünkü sadece ileri gidecek ve geri gidecek.
 
ikisi de aynı yöne dönerse tekne çeker.
Çift pervanenin biri sağa ve biri sola dönmesi mantıklı ama ben bunu bilmeden yapsam ikisinide aynı yöne döndürürdüm.
Merak ettiğim için soruyorum. Çekmeden kastınız nedir?
 
işin değilse deniz bilmek zorunda değilsin ki. pek çok kişide bilmez zaten. adam gemi adamı olmuş bilmez , onun iş de geminin işlerini yapmak. kafana göre de olmaz mühendisliği var bu işin bir de mottorların şanzımanları. ama siz dc elektrik motor kullanarak çok çabuk öğrenebilirsiz. şimdi temeliniz oldu.
 
Teşekkürler.
Nedenini anlayamasamda gerçek hayat için işe yarar bir bilgi.
Uskurlar suyu arkaya doğru iterken homejen bir şekilde itemezler. Her kanatçık açısal olarak geri iter suyu. Dolayısı ile itme doğrusal eksenden bir miktar kaçık olarak gerçekleşir.

Siz iki motoru aynı yönde çalıştırdığınızda iki uskurun toplam kaçıklığı kadar bu sefer sapma olur ve bu belirli mesafede daire çizmeniz demektir. Motorları birbirine ters çalıştırarak (uskurlarında yönü ters olacak) bu kaçıklığı basit şekilde sırlamış olursunuz.

Daire çizmek demişken bir gereksiz bilgi daha yazayım. İnsanların sağ ve sol adımı aynı eşitlikte değildir ve sağlaklar için sağ adım bir miktar daha uzundur. Peki bunun mahsuru ney derseniz Çöl gibi yerlerde bir noktayı kerteriz almadan yürümeye kalkarsanız çölde daire çizmeye başlarsınız farkında olmadan ve sonu hiç iyi bitmez...
 
ustam ben balıkçılıktan buraya kadar gelebildim. ah birde okusaydım çok iyi bir mühendis olurdum ama bu kadar çok şey yapıp, bu kadar öğrenemezdim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst