Raspberry Pi ve S71200 yazılım haberleşmesi Hk.

ugurbarut

Üye
Merhaba raspberry piyi kullanarak mikrofondan siemens s71200 plc'de çıkışlarımı aktif etmek istiyorum. Nasıl bir ol izlemeliyim yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek rica ediyorum. Raspberry'de mikrofondan gpio pinlerini kullanarak fiziksel çıkış akif edebiliyorum. Google Speech API kullnarak sesli komutlar verip geri bildirim alabiliyorum. Yapmak istediğim şey şu,

Lambayı yak sesli komutunu verdiğimde PLC'de tanımladığım çıkış aktif olacak. HMI ekranda PH set değerini 5,5 yap dediğimde yapacak gibi..

plc işinden pek anlamam ancak benim fikrim şu:
raspberry pi yi ikinci bir hmi olarak ayarlamışsın gibi düşün.modbus üzerinden bunun içindeki dataları çekeceksin.
yani sesli komut ile elde ettigin dataları belli adreslere kaydedip daha sonra bunları modbus üzerinden plc ye aktaracaksın.
sadece aç kapa gibi işlemler yapacaksan rapberrypinin çıkışını plc nin herhangibir girişine baglaman yeterli olacaktır.Hatta pi nin 4 cıkışını plc ye giriş olarak verirsen 2^4=16 degişik işlem yaptırabilirsin.

Abi rasberry pi'ı kullanabiliyorsanız pinler açık-kapali oluyorsa geriye sadece PLC'yi kontrol etmek kalıyor değil mi? O zaman siz PLC'yi programlayacaksiniz(girişleri okuma gibi) yani rasberry pi çıkışlarını PLC girişlerine bağlayacaksiniz mantık olarak. Ama PLC girişleri kaç volt ile okuma yapıyor 12v herhalde. Rasberry pi çıkışı 5 volt . O zaman bir devre kurmanız gerekiyor. Bunu mu sormak istediniz yanlış mı anladım?

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,229
Son üye
abdullah.mungan

Yeni konular

Geri