rüzgar tribünleri hakkında

yusufan

Üye
Katılım
17 Mar 2009
Mesajlar
140
Puanları
1
arkadaşlar evde böyle şeylerle uğralşıyorum ama tamamı çok basit şeylerle netten ing sitelere baktım eni 1 metre olmayan boyu 50cm olan üzgar tribünü ile evi geçindirdiğini iddia edenler gördüm :> bana böyle biraz amatörce elektrik elde etme yöntemi rüzgar tribünüyle tabiki gösterir misiniz bulamadım çoğu profelyonelce daha basşit ama 12volt civarında elde etmek istiyorum
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın yusufan.
Çapı 1 metre olan rüzgar türbini ile bir evin ihtiyacını karşılamak pek mümkün değil. Aslında bu evin ihtiyaçları ne ? önce onu belirlemek lazım.
Elektriği olmayan yayla evi, bağ evi, yazlık karavan gibi yerlerde bir kaç tasarruflu ampül yakabilirsin. Şayet alternatör verimli ise bu lambalara ilaveten küçük bir tv. de izlenebilir. Tabii bütün bunlar iyi rüzgar alan yerde olması gerekir.
İnternette her söylenene kanmayın. Amerikan veya İngiliz malı türbinlerde bile 500 w. dedikleri türbinden zar zor 200 w. alınabiliyor. Onlara göre 45 - 50 km. hızla esen rüzgarda 1300-1500 devirlerde bu değerler alınıyormuş. Bu kadar kuvvetli rüzgarı nerede bulacağız.

Hemen bu konunun üstünde " Gelin rüzgar türbini yapalım " ve " Rüzgar türbinini bitirdim " başlıklı konular size yardımcı olacaktır sanıyorum.

12 v. ile akü şarj edilir, aküden de invertör aracılığı ile 220 v. a yükseltilir ve evde kullanılır.

Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
ben yeni şeylere meraklıyım ve evde üretmek istiyorum basit şeyler :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,756
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst