Rüzgar Türbinini Bitirdim.

değerli akadaşlar sırf bu konu için foruma girdim ben iyi bir mekanikerim işim gereği zamanımın çoğu elektirik santıralları içinde geçiyor konuya birazda olsa yakınım şefin çalışmalarını tebrik ediyorum eğer bizimde emeğimiz geçecekse göreve hazırız
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
asbaskan ' Alıntı:
değerli akadaşlar sırf bu konu için foruma girdim ben iyi bir mekanikerim işim gereği zamanımın çoğu elektirik santıralları içinde geçiyor konuya birazda olsa yakınım şefin çalışmalarını tebrik ediyorum eğer bizimde emeğimiz geçecekse göreve hazırız
Çok teşekkür ederim sayın asbaşkan'ım. Artık mekanik konularda danışabileceğimiz bir üyemizin olması sevindirici. Aramıza hoş geldiniz.
 
Sayın arkadaşlarım !
Yaptığım rüzgar türbininin dinamosunuda ben yapmıştım hatırlarsanız. O dinamo çok verimli olunca beni daha düşük devirlerde dinamo yapmaya teşvik etti. Bu arada dinamolarla ilgili detaylı aramalar yaptım. Kitaplar okudum. Şu anda 100 - 120 devirde çok daha verimli dinamo üzerinde çalışıyorum. Ve bayağı bir yol aldım fakat henüz istediğim gibi olmadı. Şu an 80 - 90 v. alıyorum, fakat akımı düşük istediğim gibi değil. Bobin telini 2 adet 1 mm bobin telini paralel sardım. Hem paralel hemde seri bağlantıları denedim. Akımı yükseltmek için 2 mm tel kullanmayı düşünüyorum. Çalışmalar devam ediyor. Yapınca patentini almayı düşünüyorum. Bittiğinde ses getirecek bir proje olacağı kanısındayım. O yüzden rüzgar türbinini şimdilik bir kenara bıraktım.

Eeee ! kolay değil arkadaşlar. Ailemin iaşesi, çocukların okul masrafının üzerine bir de bu tür harcamalar bütçemi bayağı sarstı. Şimdilik fazla açılmadan ufak ufak devam etmeye çalışıyorum. Yaptığım çalışmaları gelişme oldukça sizlerle paylaşırım. HOŞÇAKALIN.
 
çok kaliteli bir çalışma tebrilkler
 
Merhaba:

delta plc kullananlar bİlİr ,benim projemde 14 es es--anaolg modul ve dtc 1000 isi kontrol modulu ve birde dop panel var bunlari haberlestirmek istiyorum fakat dtc 1000 modulunu 485 le dop la haberleŞmoyor anolog modul ve plc haberlesiyor bu konuda yardimci olursaniz sevinirim

_________________________________________________

Konu ile ilgili alakasız mesaj yazmayınız.

Düzenleme: Roboelektronik
 
görkem hocam deniz hakındaki yakıştırmanız çok etkileyici şaşen benim ruhumun derinliklerine götürdü çok felsefi biri değilim ama çok duygusalım yazını başka yerlerde kullanmama izin verirmisin emeğine sağlık hocam
 
Arkadaşlar selam, uzun zamandır kafamda olmasına rağmen bir türlü bu konuya başlam fırsatı bulamamıştım.10 gündür birkaç forumdan bu konu hakkında bütün yazılanları okudum.Özellikle ŞEF arkadaşıma hayran kaldım,tabii birkaç arkadaşa daha.Benim ev Marmara denizine bakıyor,bol rüzgar alıyor,teras katta oturduğum için de komşu , çatı,dam sorunum falan da yok.1 - 2 kW lık bir sistemle başlamak istiyorum.Elektronik mühendisi olduğum için bu tür aksamlarla ilgili sorunum da olmaz ancak alternatör konusunda biraz kararsız kaldım.ŞEF arkadaşım sizin resmini koyduğunuz alternatör mü daha iyidir verim bakımından yoksa "otherpower" sitesindeki 10"lik sistemdeki alternatörden mi yapsam.Deneyimi çok olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
 
sayın şefim uzun süre ayrı kaldım aranızdan durum nedir ben yatay proje üzerinde çalışıyorum
 
Sayın sef yaptığınız calışmadan ötürü sizi kutluyorum. Başarılarınıza başarı katacağınıza şüphem yok. Kolay gelsin...
 
Sayın arkadaşlarım !
Bu dinamo işi beni çok sardı. Şimdi çok daha düşük devirde enerji alabileceğim bir dinamo üzerinde çalışıyorum. Takriben 90 - 100 d/dak. gibi.

Bobinleri sardım, statora yerleştirdim. N42 mıknatısları rotora yapıştırdım. Şimdi bunları yerleştireceğim bir dış kapak yapıyorum.

Önceki yaptığım dinamo çalışması bana çok faydalı oldu. Eksiklerimi görmeme, neyi nasıl yapmamı gerektiğini öğretti bana. Hayatımda ilk kez bobin sarıp, dinamo yapıyorum.

Abuzettin20 arkadaşım. Daha sonra sizden yukarda bahsettiğiniz voltaj regülatörü ile ilgili yardımlarınızı talep edeceğim. Hele bir yapalım bakalım. Kaç volt, kaç amper alacağım. Ona göre regülatörü yaparız. HOŞÇAKALIN


_______________________________________________________________

Sayın Şef ağabey,
Siz 100 dev/dak elde etmişsiniz bunu da zincir dişli ile yada karşılıklı dişli çark sistemi ile elde etmişsiniz.İlk önce bunu merak ediyorum. Türbin hızından elde ettiğiniz devri hangi sistemle yükseltmeyi başardınız.Eğer planet dişli sistemi kullanırsanız devri daha da yükseltebilirsiniz.

Sizin yaptığınız sistemde verimin baya düşük olduğunu düşünüyorum ki bunu da kendi yapmış olduğunuz veya yaptığınız elektrik aksamlarla(dinamo) verimi yükseltmeye çalışıyorsunuz.Tebrik ediyorum kendi üretiminiz başkasından aldığınızla uyumlu çalışmaz diye düşünüyorum ki geçmişte yapılan sistemlerde de bunların örnekleri var.En azından burada bahsettiğimiz sistemin esas parçalarını kendimiz üretirsek daha da verimli bir çalışma elde ederiz diye düşünüyorum.

Sizden sizin sistemin, mekanik (devri yükseltiğiniz sistem) sisteminin resimlerini istiyorum ki, hem tecrübemin artması için hem de sizin devrinizi arttırmak için bir şeyler yapabileceğimi düşünüyorum.Umarım birbirimizden daha da teknik bilgi ve tecrübe elde ederiz.Ki ben ve dayı oğlum 8m çapında bir rüzgar türbini kanatları(Naca standartlarında) ürettik.Ve şuanda rotor ekseni yerden 18m yüksekliğinde boşta dönüyor.Şuanda ise devri yükseltmek ve elektiriği depolamak için gerekli bilgi ve sistem araştırmaktayız.Saygılar ve sevgiler...
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,902
Kullanıcılar
450,195
Son üye
dijitalpark

Yeni konular

Geri
Üst