Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Herhangi bir yazılıma gerek yok, hazır entegre.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Devrenin çalışması hakkında yardımcı olur musunuz?
Tam olarak çözebilirsem projeme bile koyabilirim.
 
Hayret devrede köprü diyod var nasıl itiraz etmedin? Zaten çıkışın dc olsa sabit devirde çıkışı sabit görmen gerek oynak değil.
 
Sayın by lent
Sana itiraz etmedim niye alınıyosun. Şefin verdiği devrede doğruştucudan sonraki kısım işimi görcek ben ac üretmiyorum. Devir sayımda sabit olmadığından farklı değerlerde dc üretiyorum.
 
Sayın by lent.
Benim verdiğim şema ac üreten alternatörler içindir. Bizim yaptığımız alternatörler ac. ürettikleri için haliyle köprü diyot kullanmak gerekiyor. Sayın bolvanisli nin elindeki amatek motor dc ürettiği için kullanmasa da olur. Daha önce amatek motor inceleme imkanım oldu.

Devre çalışması hakkında yorum yapamıyorum. Elektronikten çok fazla anlamıyorum. Bu şemayı elektronikçi bir ağabeyimizden almıştım.

Arkadaşlar, sizden istirham ediyorum. Böyle küçük şeyler için birbirimizi kırmayalım. Gönül kırmak kolay da tamir etmek çok zor.
 
Son düzenleme:
Sn. Şef arkadaş başka konu açmış (orda açıklamasını yaptım) ve dc motor ile dc elektrik ürettiğini savunuyor ben ise ac elk. ve diyot kullanması gerektiğini. Sizi buna çekmek değil de fikrinizi almak isterim.
 
Oradaki yazınızı da okudum sayın by lent. Siz motorun ac.mi yoksa dc. mi ürettiğini iyice araştırmak gerektiğini söylemişsiniz. Dc motorlar elektrik üretiminde de direk dc. üretirler.
 
Peki o zaman ben yanlış biliyorum herkesten özür dilerim.
 
Benim tarafımdan herhangi bir kırgınlık yok, belirtmek isterim.
Devre için tekrar teşekkür ederim.
Belki geç olur ama devrenin çalışma prensibini çözersem burada paylaşıcam inşallah.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,263
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst