Röle Testi

grafitix

Üye
Katılım
5 Kas 2006
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba yeraltına aldığımız og hattımızın röle ayarlarını yaptırıyoruz röle ayarları yapılırken soğuk test denilen bir işlem varmış bu test hangi aşamalardan oluşur yani soğuk test yaparken nerelere dikkat etmeliyiz bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

şimdiden teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
benim bildiğim kadarıyla soğuk test denilen işlem enerjisiz haldeyken test demek.
 
Soguk test sadece kumanda gerilimi verilerek yapılan testtir. Sıcak test ise kumanda ve güc devreleri beraber yapılan testtir . Enerjiyi normal olarak uygulanan testtir. Diye biliyorum şantiyede bu şekilde yapıyorduk benim bildiğim.
 
soğuk test sistemde enerji yokken yapılan testtir.Ölçü aletinizi(avometre) buzzer yani diyot konumuna getirip kabloların doğru bağlantısı takip edilir kısa devre testi de denir.Elektronik kartlarda da yapılır orda arızalı elektronik parçayı kısa devre testiyle arızalı kısım bulunur.Panoda hatalı bağlantı yapılıp yapılmadığını anlamak için yapılır...
 
Merhaba arkadaşım bu konuda ilk olarak test aşamasında hattın kısa devre ohm ölçülür.bu arada trafonun toprağını da ölçmek gerekiyor. Ondan sonra faz sırası belirlenir kablolar bağlandığında parafodurla işletme arasındaki toprak ohm ölçülür.Faz sıralarına dikkat edilmesine özen göstermelisin sonra başının ağrımaması için,son olarak olarak başlıkların tekrardan elden geçirmen lazım o.g hücreleri varsa başlıkların temiz olmasına dikkat etmen lazım ilk çalışmada ve daha ileri zamanlarda atlama yapabilir.Trafonun kontrolünü yapmayıda unutma!Sana bildiklerimin önemli yerlerini bazılarını yazdım arkadaşım biz hidroelektrik santrali kurduğumuz da böyle yapmıştık.Allah kolaylık versin yardımcı olabildiysem ne mutlu kolay gelsin.
 
mustafauyar, hocam tamamen başka bir konudan bahsetmişsin.
arkadaş röle testini soruyor. primerle alakası yok işin. sekonder test bu.
 
arkadaşım soğuk test sistem devreye alınmadan önce test cihazı ile rölenin ayarlanan değerlerde açıp açmadığı test edilir faz - faz veya faz - toprak arası kısa devre akımları verilir ve süreleri test edilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst