PWM(kare dalga) İşleme Yardım

farabiiii

Üye
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
33
İşin içinden çıkamadığım bir konu var ustalarım. Elimde bir pwm sinyal var ve bunu kontrollorumda giriş olarak kullanmam lazım. dalga boyum 50Hz. ortalama değerde dalga oranım 2ms(lojik 1)/20ms(dalga boyu), maksimumda 3ms/20ms, minimumda 1ms/20ms. avometrede okuyabildiğim değerler ortalama 0.25V, maksimum 0.33V, minimum 0.17V. Başlangıçta 0 ve 1 olduğu anları timer la sayıp oranlayarak ona göre çıkış vermeyi düşündüm ancak elimde böyle 6 giriş olduğu için program açısından sağlıklı olmaz sanırım. Sonra RC filtre denedim kare dalgayı yaklaşık olarak tam dalgaya çevirdim ama voltajım düşük olduğu için opamp kullanmam lazım.
Sorum bu sistemi giriş olarak kullanırken 0 ve 1 lerin süresini saydırarak oranlayarak mı yapmam daha sağlıklı yoksa RC filtreyle analog giriş alarak kullanmam mı? Süre saydırmam gerekiyorsa nasıl bi algoritma kullanmalıyım, rc filtre yapmam gerekiyorsa maksimumu yaklaşık 5 v a çıkarabilmem için hangi opamp entegresini kulanmam gerekiyor? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Bahsettiğiniz sinyal servo veya ESC kontrol için kullanılan PPM veya PWM sinyali.
Her iki yöntem de kullanılabilir. Analog olarak çalışılacaksa opamp komparator gibi elemanlar kullanmak gerekli. Örnek olarak DIY analog servo kontrol devrelerine bakılabilir. Örnek olarak lm 339-393 gibi komparatorlarla yapılmış servo kontrol devreleri görmüştüm.

Darbelerin süresini ölçmek de olabilir. Bir mikroişlemci gerekir. Değerleri okuduktan sonra ne yapmak istiyorsanız ona göre yaparsınız. Eğer zaten bir mikro kullanılacaksa darbelerin süresini ölçmek daha iyi.
Mikroişlemci ile yapacaksanız kolay yolu 6 adet input capture kanalı olan uygun bir işlemci kullanmak.
Alıcıdan gelen 6 kanalı uygun bir şekilde birleştirip 1 kanal yada sinyal yapısı-alıcı çıkışları 1 kanal için uygun değilse max. 2 kanal IC kullanarak da yapılabilir.

Herhalde servo kontrol devresini kendin yapmaya çalışmıyorsundur.
Ne yapmaya çalıştığını, mikrokontroller bilgin varmı vs. gibi şeyleri açıklarsan daha net yönlendirme yapmak mümkün olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst