PWire Elektrik Tesisatı Tasarım Programı

PWire

Üye
Katılım
17 Ara 2018
Mesajlar
4
Puanları
1
PWire; elektrik projesi tasisatı çizimi için özelleştirilmiş yerli bir cad programıdır.
Dwg formatında aldığınız bir mimariyi temizleyip çizime başlayabileceğiniz gibi program içinde kendiniz bir rölöve oluşturup onun üzerinden de çizime başlayabilirsiniz.
Linye analizi, kolon şemaları, hesaplar, genel bilgiler vb... gibi zaman alan tüm tabloları tek tuş ile ekrana aktarabilirsiniz, hepsi sizin çizdiğiniz pafta üzerinden okunarak gerçekleştirilir. Bunun yanında birçok çizim kolaylığı da mevcuttur.
Program içerisindeki çizim kolaylıkları ve aktif kontroller projeyi çizerken gözden kaçan hataları minimize edilerek elektrik projenizin onay aşamasını hızlandırır.
Hepsi bir yana, bölgenizdeki elektrik dağıtım şirketiyle anlaşma yapılmış ise projenizi bilgisayar başından kalkmadan e-imzanız ile gönderebilir ve projenizin takibini kullanıcılara özel tasarlanan portal üzerinden yapabilirsiniz.
Eğer projeniz reddedilirse portal üzerinden red sebeplerine bakıp gerekli düzenlemeleri yaparak projenizi aynı dakika içinde bile tekrar onaya sunabilirsiniz..
Daha detaylı bilgi için ziyaret edebilirsiniz.
PWire'ı ücretsiz olarak kurup kullanıp deneyebilirsiniz.
https://www.pwire.com.tr/
 
Merhaba,
Bir kat tablosunda veya bunu herhangi bir pano olarak düşünürsek 11 den fazla linye yada kolon hattı olması halinde nasıl işlem yapılıyor, yanlış görmediysem pano çıkışları bu sayı ile sınırlı gibi duruyor.
 
panoyu seçtiğinizde yan tarafında tutma noktası çıkar. o ucu tıklayıp pano çıkış sayısını istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.
 
panoyu seçtiğinizde yan tarafında tutma noktası çıkar. o ucu tıklayıp pano çıkış sayısını istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.

Teşekkürler,bir kaç husus daha soracağım bilgilendirme şansınız varsa, linyeleri müstail olarak kaçak akım koruma rölesiyle donatabilme şansımız var mıdır, genellikle grup yapıyor veya bu grupları bölme örneğin şu linye numarasından şu numaraya kadar bir grup kaçak akım rölesi olarak diye?

Diğer bir husus da örneğin kendi otomatik seçim yaptı ve siz bu varsayılanları değiştirdiniz sigorta amperaj veya tiplerini ardından ilave yaptınız tekrar otomatik seçim yaptırmadan bunlar sanırım listelere yükleme cetveli vb yansımıyor, tekar yaptığınızda ise elle değiştirdikleriniz kayboluyor, yani otomatik seçim kısmında kullanıcı tarafından yapılan değişiklikler korunsun mu diye sorularak sonradan ilave edilenleri seçme şansı var mıdır?

Son olarak da linye gösterim sadeleştime yani aslında örneğin 3 linyeyi göstermek için aralık boyutu çizim üzerinde yetersiz kaldığından tek linye imiş gibi (bu tip linyeler farkındalık için başka renk olabilir) çizim devamında ayrılarak devam edilebilmesi mümkün değil şu anda , yazılım kabloları kısa devre olarak görecek şekilde yazıldığından, belki bu da ileride entegrasyon olarak düşünülebilir.

Tekrar teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • Linye Sadeleştirme .docx
    121 KB · Görüntüleme: 33
merhaba,
linye bazında değil de sistem tali pano önüne bir KAR koyduğu için program içerisinde linye bazlı bir gruplama otomatik olarak eklenemez. ama yapmak isterseniz manuel olarak kendiniz ekleyebilirsiniz. bu arada linye kesicisini hat üzerinden değiştirebilirsiniz.

otomatik seçimden kastınız otomatik hesap sanırım. bunun var olma sebebi de bilerek ya da bilmeyerek değiştirdiğiniz tüm değerleri sıfırlayarak alması gereken minimum değerlerin atanmasını sağlamaktır. sistem bunu yaparken tüm hesapları yapar, çekilen akıma ve kablo tipine göre kablo kesiti set eder, seçilen kablo kesitinin maksimum akım taşıma sınırına göre de kesicisini atar. şunu da eklemek istiyorum. güncellemelerimiz sürekli devam edecek ve otomatik hesap konusunda da özel atamalarınızı yapabileceğiniz bir özelleştirme gelecek yakın zamanda.

son dönütünüzde de hatların gruplandırılmasından bahsediyoruz. bu gruplama daha önce yapıldı ama tüm sistem kontrolünde bir takım sorunlara yol açtığı için şimdilik hat gruplama yapılamıyor diyeyim. bu konudaki sorunların tümünü aştığımızda hat gruplama özelliği de eklenecektir.

ben teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,472
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst