Puls Devresi

melonn

Üye
Katılım
15 Eki 2011
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar.Şöyle bir sorum olacak tı. bir makina arıza yaptı ve bu arıza süresinde geçen zamanı sayan nasıl bir devre yapabilirim.cevaplarsanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sadece arıza suresını mı sayacaksınız yoksa her arızayı ustune saymaya devam mı etsın ıkısıde yapılabılrı lakın sız hengısını ıstersınız.
 
şöyle söyleyeyim 3 vardiya sisteminde her vardiyada makina ne kadar duruş yaşadıysa arıza olsun başka bi sebepten duruş olsun hepsini sayacak bi devre lazım.her durduğunda saat üstüne sayacak.. devrede ne tür devre elemanları kullanmalıyım.
 
Merhaba,

Bu istediğinizi PLC ile mi gerçekleyeceksiniz yoksa basit kumanda devresi kurarak mı? Planınız hangi yönde?
 
merhaba titus plc de olur kumanda devreside olur.makina paketleme makinası tam otomasyon çalışıyor.küçük bir hatadan dolayı tüm makinalar duruyor.ona göre bir devre lazım bana.
 
o zaman şöyle bir mantık olabilir,

Makinanın arıza bilgisini mevcut PLC'ye input olarak alırsın, sonra da bu input sinyali geldiği sürece geçen süreyi sayarsın. Böylece Saat,Dakika,Saniye duyarlılığına kadar arızada geçen süre bulunur.

Tabi benim aklıma gelen yöntem makinanın çevresel etmenlerden dolayı arızaya geçmesinde işe yarar, PLC'den dolayı arızaya geçerse önerim bir işe yaramaz.
 
In putu herzaman TRUE olarak alir, ariza sirasinda FALSE yaparsan. PLC devre disi kaldigindada ariza suresi tutlmus olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,314
Mesajlar
916,623
Kullanıcılar
450,148
Son üye
AİŞTAR

Yeni konular

Geri
Üst