Proteus 7.6 ares otomatik yol çizmiyor

zomeika

Üye
Katılım
27 May 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
32
isiste çizmiş olduğum Güç kaynağı devresini areste açtım parçalarını yerleştirdim Auto-router de otomatik yol çizdireceğim zaman şöyle bi hata alıyorum? Proteus 7.6 yı yeni indirdim neden otomatik yol çizmedi anlayamadım.

85467828.jpg


Begin Routing dediğimde bu failed penceresi çıkıyo.
 
"yaptığınız projeyi kopyalayıp yeni açtığınız bir ares projesinin içine kopyalayın sonra board edge i çizin ve automatic çizimi yaptırın bu hata çıkmaz karşınıza." vurucu05 nikli arkadaştan alıntıdır.

kardeş aynı hatayı bende yaşamıştım. sağolsun arkadaşlar burada yardımcı oldular bana mesele halloldu. aşağıdaki linkte de görebilirsin.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/areste-failed-to-load-layout-hatası.31244/
 
Aslında yeni sayılırım lisedeyken uğraşmıştım en son unuttum diyelim :) biraz açarsanız sevinirim Board edge hangi menüden ulaşabilirim ?
 
board edge solda mavi renkte bir kare olucak once ona bas sonra ise sol altta senin koyduğun resimlerde component side yazan yere basıp board edgeyi seçip sonrada ekrana tıklayıp çizersin...
 
sergen49 saol dediğin gibi yaptım ama o sadece seçmiş olduğun bölgeye otomatik parçaları yerleştiriyo onu yapıyorum ama yolları otomatik çizdirmek istiyorum yine aynı sonuç, çizmiyor. :S
 
file-save as yap başka yere kaydet öyle.....kaaydettiğin yerdekini aç çizmeyi dene belki olur...
 
yandaki menunden sekil cizmeyi sec cember kare vs vs resmi varya ordan cerceveye al elemanları sonra sag tikla board edge yap sari olmasi lazim cercevenin sonra olur
 
oluşturduğun proteus dosyasının adı türkçedir büyük ihtimalle değiştirirsen sorun kalmaz kopyala mopyala uzun iş gerek yok.dosya adında türkçe karakterler kullanma (ğ,ü,ş,i,ö,ç,ı,İ) yeter :)
 
tüm şekli seç ve copy yada block copy.sonra boş bi dosya aç oraya yapıştır.Arkadaşların dediği gibi board edge yi tanımla .sonra çizdir.ben bu şekilde yaptım oluyor bu hata oluştuğu zaman.eğerki yine olmazsa bazı elemanların yerini değiştirerek çizimi biraz rahatlat.
 
beyler teşekkürler durmadan yuklenmedi diyordu çok teşekkür ederim isim değiştirip yaptım oldu
tamamda bunu niye yapıyor bi de onu söyleseniz.
şimdiden teşekkürler..
herkese iyi öalışmalar.....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,695
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst