Prophi ReaktifRöle Haberleşmesi Hakkında Yardım..

yildo666

Üye
Katılım
14 Şub 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Herkese selamlar kolay gelsin,

Benim Sorunumn şu:

Elimde iki adet prophi röle var ve bu rölelerle haberleşme yapmak istiyorum. Bunun için siemensle konuştum ve benden RS-232 / Rs-485 dönüştürücü kullanmamı istediler. Bi dönüştürücü aldım ancak benim dizüstü bilgisayarda RS-232 bulunmadığı için ayrıca birde Rs-232 / USB dönüştürücü aldım ve Rs-485 i Rs-232 ye ve Rs-232 de USB ye dönüştürerek haberleşme yapmak istedim. Ancak başarılı olamdım.
Convertör üzerinde yer alan iki led bulunmakta. Bunlardan birisi 485 bağlantı için diğeride 232 bağlantı için. Doğru bağlantı yapıldığında bu ledlerin yanması gerekiyor. Röle bağlantımı yaptığımda led yanıyor ve convertörü bilgisayara bağladığımda ve de softwareden bağlkna dediğimde diğer led yanıp sönüyor. Ancak bağlantının gerçekleşmediğine dair bir yazı çıkıyor. Kullandığım software in adı " PSWbasic-professional " .
Sorunum hakkında bana yardım edermisiniz ve haberleşme yapabilen birisi varsa ne tür bir convertör kullandığını söyleyebilir mi?
Şimdiden Teşekkürler...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
rs485 hattı gerektiği gibi bağlı mı?
usb-232 çevirici doğru kuruldu mu?
rolenin haberleşme ayarlarıyla pc nin ki tutuyor mu?
 
Rs-485/RS-232 Dönüştürücüm " Entek ECC-OYS " Marka ve model.
USB dönüştürücüm ise sanırım çin malı birşey.
Ama ben dönüştürücüyü taktığımda sanal COM portlar oluşturabiliyorum. Bundan dolayı USB dönüştürücüde bi sorun olduğunu sanmıyorum.

Rölenin ve bilgisayarın ayarlarınıda her türlü boudrate oranında denedim açıkcası.
ama her denemede aynı sonucu verdi.
 
2 ve 3 nolu pinleri hiç çaprazlamadım, hatta dönüştürücünün yapısıyla hiç uğraşmadım.
Ben yapıyı şöyle özetleyeyim:

Röleden 2 adet kablo geliyor; Ax ve Bx (Alıcı ve verici kablosu)
Bunlar convertere giriyor (hangi numaralı uçlara girdiğini bilmiyorum), convertörde bilgisayara bağlanıyor. Elimdeki yapı bu.
 
arkadaşlar bu haberleşmeli role konusunu biraz daha acarmısınız .araya modem koyularak uzaktan kontrol edilebiliyomu yada internet üzerinde kontrolü mümkünmü. yoksa sadece 232 çıkışı ile leptopla yakındanmı kullanılıyo. foruma açıklayıcı bilgi sunarız memnun olurum. teşekkürler
 
aynıs sorun benımde basıma geldı proplem tamamen rs 232/485 kablodan kaynaklanıyor bu kabloların pınlere dogru baglandıgından emın olmanı ısterım eger nasıl baglandıgını bılmıyorsan yardımcı olabılırım
 
Açıkcası yardımını çok isterim. Bu pin Bağlantıları nasıl olacak tam bilmiyorum, ama ben düz bir RS232 kablo kullanıyorum (Bir tarafı dişi bir tarafı erkek).

Kullandığım parçalar ekteki resimde görülmektedir.


2cih47d.jpg

2q8rfon.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst