Programlanabilir sayıcı hatası hk.

CANGFD

Üye
Katılım
23 Nis 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar yeni tasarlanmış bi makinanın kumanda devresi ile uğraşıyoruz. Elimizde 1 ezm 4430 48*48 dın 1/16 üniversal girişli programlanabilir sayıcı ve pnp tipi optik sensörümüz var.sensörün 9 kez algılama yapmasını ve ardından sayıcının resetlemesini yapıyoruz.fakat garip olan sayıcımız sayma sırasında sensörün 1 defa algılamasında mesela 3 te iken 5 oluyo veya 5 iken 9 oluyo yani tek algılamada saycımız 3-4 bazen 7 rakam atıyo böyle bişey hiç başınıza geldimi veya sorun hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum.
 
arkadaş sayıcının sayma ızı yüksek sayıcıdan ayar yapa bilirsin bide sensör kalitesi önemli sayma hızı cok önemli
 
sayıcınız ayarlanabilir ise parametrelerinden sayma hızını arttırmanız gerekiyor, yada anlayacağınız şekilde çözünürlüğünü yükselteceksiniz. örn. sn'de 30 ise 1kHz ya da 5 kHZ'e yükseltmeniz halinde sorununuz çözülür.
 
öncelikle daha önce bu sayıcıyı kullanmadığımı belirteyim, datasheette CH-A ve CH-B girişlerinin puls süresi diye bir ayar var bunu yükseltip denedinmi?
PNP sensörü sayıcının kendi 12VDC çıkışından besledinmi?
 
öncelikle düşüncelerinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim.sorunu çözdüm sensör ve sayıcının kabloları kuvvet kabloları ile yanyana idi manyetik alandan etkileniyormuş kabloları ayırınca düzeldi.böylece bi tecrübe daha kazanmış olduk.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst