Profibus hattı sonlandırma dirençleri hk. ?

recaptcha

Üye
Katılım
8 Nis 2020
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar merhaba, geçen gün haberleşme arızası ile ilgili yabancı forumlarda bir yazı
okurken sürekli sonlandırma direnci ile ilgili şeyler yazıyordu. Ancak translate ile çok fazla şey anlayamadım. Sanırım profibus soketlerindeki on off anahtarından bahsediyor, ancak tam anlayamadım. Size sormak istedim. Sonlandırma direnci nedir ? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır vb. Bilgi ve tecrübelerinizi yazar mısınız ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Profibus adından da anlaşlıacağı gibi Bus tapolojisini kullanıyor. Hat başında kablo cihazdan çıkıyor diğer cihaza giriyor, o cihazdan da çıkıp sonraki cihaza girecek şekilde devam ediyor.
Hattın başındaki ve sonundaki cihazda(başka bir deyişle tek kablo giren cihazda) soket üzerinden sonlandırma direncinin aktif edilmesi gerekiyor.
İnternette baktığımda da sonlandırma direnci hat yansıtmalarını minimize etmek ve herhangi bir telegram/data aktarımı olmadığında offset gerilimini sağlamak için var.
profibus-cihazlar-arasi-haberlesme.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,729
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst