Prinç Kapı Topuzları

ozgurece-TA3HGU

Katılımcı Üye
Katılım
24 Ara 2021
Mesajlar
405
Puanları
56
@paskomya usta eski (yaklaşık 35 yıllık) prinç kapı topuzlarını güzelce ince zımpara ile temizledim. Kapı topuzlarını matkap ucuna takıp zımpara ile temizlemek kolay oldu. Bunları parlatmak için oto cila pastası veya polish kullanabilirmiyim ? İşlem sonrasında zaman içinde oksidasyon olmaması ve kararmaması için ne yapmak gerekir.
 

Ekli dosyalar

  • UJTZ4146.JPG
    UJTZ4146.JPG
    186.7 KB · Görüntüleme: 13
Pirinç Temizliği:
Bir miktar sirke veya limon suyu ile tuz karışımı oluşturup topuzları bu karışıma batırarak nazikçe temizleyin. Daha sonra temiz suyla durulayın ve kurulayın.
Zeytinyağı ve Limon Suyu:
Bir pamuklu bez veya yumuşak bez parçasına birkaç damla zeytinyağı ve limon suyu sürün. Pirinç yüzeyini bu karışımla nazikçe silin. Bu, pirinci parlatacak ve koruyacaktır.
Doğal Balmumu Kaplama pirinç yüzeyine doğal balmumu veya arıtılmış balmumu sürmek, korozyona karşı bir koruyucu tabaka oluşturabilir. Bunu ince bir tabaka halinde uygulayın ve yumuşak bir bezle parlatın.
Vazelin: Pirinç yüzeyine hafif bir vazelin tabakası sürmek, oksidasyonu engelleyebilir. Ancak, fazla vazelin kullanmamaya dikkat edin, çünkü aşırı miktarda yağ yüzeyde birikmeye neden olabilir.
Pirinç Cilası: Pirinç kapı topuzları için özel olarak formüle edilmiş bir pirinç cilası da kullanabilirsiniz. Bu ürünler, parlaklığı korumak ve korozyonu önlemek için tasarlanmıştır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst