Powerbank yada şarj aletinin çıkışından 12V alınır mı ?

Trollust

Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
23
Benim sorum bazı şarj aleti ve powerbank cihazlarinda hızlı şarj desteği var. Burada 5v 2a 9v 1.2a ve 12v 1a çıkış yazıyor. Benim amacım 12 volt almak ve modemi çalıştırmak. Bunun için ne yapılmalı iki adet direnç vasıtasıyla data uçlarından gnd ye atlama mı yapmalıyım eğer öyleyse direnç değerlerini nasıl öğrenebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Merhaba. Bu modeminizin kendi (orijinal) adaptörü yok mudur? Varsa bu adaptör üzerinde 12 volt; 1 amper mi yazıyor tam olarak önce ona bakın. Ancak bunu powerbank'taki USB portundan alacaksanız USB portları 5 voltu verebilir, 12 voltu başka bir çıkıştan (Eğer üzerinde varsa) almak zorundasınız. Ama uygun dc-dc konverterle de bu powerbank'ta USB'deki 5 volt 12 volta yükseltilebilir. Powerbank'taki pillerin mA kapasitesi kadar bu modemi çalıştırabilme süresi ortaya çıkar. Araya seri direnç koymanıza ise gerek yoktur.

Şarj cihazının powerbank'ı şarj ederken mevcut amper değeri modemin istediği örneğin 1000 mA' (1 A) den daha düşük olabilir. Hızlı şarjda kısa süreliğine verebildiği anlık bir değeri (12 volt, 1 A) olabilir. Bu durumda bu şarj cihazı modemi yine çalıştıramaz. Bu modemin kendi orijinal adaptörünü netten modemin tipini, markasını, modelini, vb. bilgilerini verip satın almaya çalışın bence. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
modeme harici güç kaynağı bağlasanda türk telekom( türk telekom sisteminden çalışan yerlerde superonline,millenicom,türknet v.b) tarafındaki sistemlerin (haes'lerin veya outdoor kabinlerin) elektrik yokken mevcut akü kapasiteleri maksimum 3 veya 4 saat çalıştırır sonra kendisini korumaya alır bina tipi santraller hariç jeneratör veya güneş enerjili on-grid sistem yoksa çalışmaz
 
2016-03-14 17.26.34.jpg

bunda sorun olmaz sanırım...
 
Modem adaptörü 12v 1a elektrik kesintisi olduğunda modemi çalıştırmak için powerbanki kullanmak istiyorum powerbank 12 voltta 15watt çıkış veriyor. Bu çıkış değerini almanın bir yolu yokmu o zaman neden yazmışlar anlayamadim.
 
Modem adaptörü 12v 1a elektrik kesintisi olduğunda modemi çalıştırmak için powerbanki kullanmak istiyorum powerbank 12 voltta 15watt çıkış veriyor. Bu çıkış değerini almanın bir yolu yokmu o zaman neden yazmışlar anlayamadim.
power bank çıkışı 12v çıkışı hızlı şarjı destekleyen cihazlar ile haberleşerek yapar. senin bağlayacağın yükü 12v olarak algılayamaz. 5V olarak çıkış alırsın. DC-DC konventörler var ucuz
 
Modemi mi besleyeceksin yoksa fiber çevirici aparatı mı (küçük olan) ?

Ek olarak Modem HG253 mü?
 
HG253s ve o fiber zavazingo da olur onada powerbank ayarlıcağız...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst