Portatif 1 kVA'lık jeneratörün arızası ne olabilir?

adkk

Üye
Katılım
12 Ağu 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Merhaba; portaif 1 kVA lık BİM malı four four jeneratörle matkap çalıştıryordum. Sanırım matkabın arızalı olmasından dolayı aşırı akım çekti. Motorun devri yavaş yavaş düştü ve durdu. Bu arda motor bölümü çok ısınmıştı. Şu an jeneratör boşta gerilim veriyor, ancak alıcı taktığımda gerilim 50 -60 V seviyesine düşüyor. Jeneratörü söktüm, regülatör yok. Sargılar omaj gösteriyor, ve orta bölümdeki uyartım devresi diyotları sağlam görünüyor. Henüz denemedim, ancak bir arkadaş çalışmasını anlatıken üretim aşamasında sargılara doğru akım uygulanıp artık mıknatıslık kazandırıldığından bahsetmiş. Mıknatıslık bitmiş olabilir mi? Ya da sargılar kavrulmuş olabilir mi? Gerçi koku renk değişikliği pek yok gibi. Arızanın ne olduğu ve nasıl giderilebileceği konusunda fikri olanlar yazarsa sevinirim.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Teşekkürler. İki diyotu paralel bağlamışlar. Biri avometre diyot kademesinde normal gösterirken sızdırmazkık kontrolünde değer gösteriyor. Değişikliği yaptım, ancak benzinli motor kısmını çalıştıramadım. Sanırım karbüratörü söküp temizlemem gerekiyor.
 
eğer inverter jeneratörse ıpm devreside gitmiş olabilir. normal alternatörlü bir keneratörse diyot arızası yada varistör patlatmış olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,691
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst