PLC'den Veri Toplama (Ücretli)

Merhabalar sayın konuyu soran forum üyesi arkadaşım ve diğer cevaplayan tecrübeli arkadaşar. Ben de buna benzer bir iş yapmak istiyorum. Ama bu konularda bilgim yok. Örneğin PLC kullandığım farklı şehir ya da ülkede olan bir makinede proses sıcaklıklarını, oluşan alarmları belirli aralıklarla kayıt altına almak ve de bunları bilgisayarımdan izlemek istiyorum.Bunu yapmak için ne yapmam gerekli?

Scada, opc, SQL vs vs. bunları hep duyuyorum ama kafamda somut bir şey oluşmuyor. Elinizde bu ,stediklerimi oluşturmuş olan kişiler bana bir örnek gönderebilir mi acaba?
Ya da bu saydığım şeylerin somut açıklamsını yapabilir mi? Nedir nasıl kullanılır vs gibi?
Çok teşekkür ediyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar, bu konular üzerine çalışmam sonucunda; Siemens s7-300,400,1200,1500 serisi plclerden istenilen değerler çekilip,kaydedilip belirlenen aralıklarda çıktı almayı sağlayacak ve bunu pdf dosyasına yazdırabilecek proje geliştirdim. Konu ile ilgilenen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim.
 
Bizde buna benzer bir proje yapmıştık ama bizde direkt ana plc'den okumak yerine proface HMI ekranlardan gelen verileri okuyup SQL'e yazdırıyorduk. Proface'i C# ile haberleştirip yazdırıyorduk.

Siemensin de C# için DLL'i vardır mutlaka, gelen verileri okuyup, yazdırabilirsiniz.
 
Bu gibi işlemlerde benim gördügüm en büyük sorun uzaktaki bir pc den plc ye baglanmak istediginizde plc nin bulundugu tarafata bir adet portu sürekli olarak açık tutmanız gerekiyor bu ise güvenlik açıgı olarak düşünülüyor.
Bunu önlemenin en güzel yolu arada bir adet server kullanarak data almak yada aktarmak isteyen her cihaz bu serverla baglantı kurup alışverişi bu server üzerinden yapmak.Yani aslında plc ye baglanmak isteyen kişi direk olarak plc ye baglanmayacak alıp vermek istediklerini bir servera gönderecek ve plc ile habarleşmeyi server yapacak.
Benim yaptıgım uygulamalar bir adet microişlemciye program yazarak çevre donanımlardan datayı çekmek ve bu dataları GPRS veya Wifi üzerinden TCP/IP baglantısı üzerinden bir server a online veya ofline baglantı ile aktararak sql veritabanına kaydetmek.Dataları görselleştirmek isteyen kişi bu veritabanından gerekli dataları çekerek istedigi gibi görselleştirebilir.
Arada bir tane server kullanmanın enbüyük avantajlarından biride static ip kullanma zorunlulugunu ortadan kaldırıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: huh

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst