Plc yerine elektronik kart

Katılım
19 Eyl 2013
Mesajlar
15
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar, Başlıkta da yazdığım gibi plc yerine daha uygun maliyetli olması için elektronik kart kullanmak istiyorum. Şu anda makinelerimizde plc kullanıyoruz. Ancak yarı otomatik makinelerimizde çok fazla işlem olmadığı için bir kart tasarlayıp onu kullanmak istiyoruz. Bahsettiğim makinede 2 adet endüktif sensör, 1 adet manyetik piston sensörü, 1 adet fotoelektrik sensör, 4 adet valf ve rezistans bulunuyor. Bu parçaları daha uygun maliyetle nasıl kontrol edebilirim ? Bunun arayışı içerisindeyim. Sizlerinde fikirlerini almak isterim. Şimdiden teşekkürler.
 
GMTCNT nin GSR164R ve GSR2118R referanslı ürünleri var. Renkli ekranı da olan güzel ve fonksiyonel ürünler. İncelemenizi tavsiye ederim.
 
elbette yapılabilir. plc nin temeli zaten mikrodenetleyici tabanlıdır. yükarıdaki arkadaşın dediği gibi Eğer programlama dillerinden en az birine hakimseniz, Arduino gibi kartlara istediğiniz işlemi yaptırabilrisiniz. tabi bu noktada devrenin stabil çalışması için makinada kullanılacak sensor sayısı , sizin iyi derecedeki analog elektronik bilginiz, iyi bir matematik ve yazılım bilgileri de etkili olacaktır.
 
Cevaplar için teşekkürler, arduino kartını küçük hobi projelerinde kullandım ancak çok hakim olduğumu söyleyemem. Aylık makine sayısı değişmekle birlikte ortalama 10-15 adet oluyor.
 
kullanacagın işlemcide, makinede kullunıalcak olan sensor sw ve role vb. gibi kompanentler toplamı kadar min pin cıkısı olmalı. sadece sensor okuyup role kapat ac yapılacaksa 8 bit işlemci yeterli olur. zor bir işlem değil , gözünüz korkmasın
 
Bahsettiğim makinede 2 adet endüktif sensör, 1 adet manyetik piston sensörü, 1 adet fotoelektrik sensör, 5 adet valf ve rezistans bulunuyor. Bunlara ek olarak yazmayı unuttuğum 1 adet vakum pompası, 1 adet asenkron motor ve 3 adet basınç sensörü mevcut.
 
sensorlerin her birinin digital oldugunu var sayarak söylüyorum. bu makinaya min 14 dijital pinli işlemci olması gerekiyor. Atmel atmega 328 sizin işinizi görecektir. 14 digital pin ,5 analog pin mevcut. bu işlemci arduino una da kullanılmakta. işinizi görebilir. tabi yazacagınız program kalitesi de onemli. buyuk bir uygulama yazarsanız. hafızası yetmeyecektir.
 
Şu anda kullandığımız program ile plc nin 18 giriş ve 14 çıkışını kullanıyoruz. Arduino da digital pinler hem giriş hem çıkış olarak tanımlanabiliyor muydu ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst