PLC Versiyon Seçimi Hk.

Katılım
11 Nis 2011
Mesajlar
27
Puanları
1
Konum
SİVAS
Arkadaşlar merhaba,
PLC Öğrenmek istiyorum ve bunun için de en iyi yol uygulayarak öğrenmek olduğunu düşündüğüm için S71200 DCDCDC Modelini satın aldım, PLC'ye enerjiyi verdik çok şükür şu an sıkıntısız çalışıyor fakat PLC'yi TİA PORTAL'da tanıtmak istiyorum ama ekli fotoğrafta da görebilirsiniz S71200 DCDCDC Modeline ait 3 tane versiyon bulunmakta bunlardan hangisini seçeceğimi bilmiyorum PLC Hangi versiyonsa sahip nasıl öğrenebiliriz?
 

Ekli dosyalar

  • Plc_Versiyon.jpg
    Plc_Versiyon.jpg
    181.6 KB · Görüntüleme: 50
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Slm.
Plc alt klemens kapağının altinda uzun bir kod yazılı o kodda 212 den sonra 1AD30 ise 3.0 , 1AE31 ise 3.1, 1AE40 ise 4.0 versiyondur.
Zaten 6ES ile başlayan kodun bire bir aynisi plc seçtiğin kisımda vardir
Çok teşekkür ederim kardeşim, dediğin gibi kapağın altında yazıyormuş.
 
pc ile plc nin ıplerını değiştirmen lazm haberleşemezsn yoksa bilgin olsn
 
pc ile plc nin ıplerını değiştirmen lazm haberleşemezsn yoksa bilgin olsn
Kardeşim dediğin şekilde İP Numaralarını ayarladım ve bağlantı sağlandı fakat bir sorun var şöyle;
I0.0-->Start
I0.1-->Stop
Q0.0-->Motor
Şeklinde Mühürleme devresi yaparak denemek istedim PLC mi, Anlık haberleşme ile I0.0-->1 yapıyorum fakat Q0.0-->1 olmuyor doğal olarak PLC üzerinde Q0.0 çıkışının belirttiği çıkışta yeşil ışık yanmıyor, aceba haberleşmesinde bir problem mi var diye Q0.0-->1 verdim PC Üzerinden baktım ki PLC üzerinde Q0.0 çıkışının belirttiği çıkışta yeşil ışık yandı. Ben nerede yanlış yapıyorum, sizler ne dersiniz?

Bu arada mühürleme devresi haricinde yalnızca çıkışı görmek adına

------I0.0------------Q0.0

Şeklinde giriş çıkış devresi yaptım ama gene aynısı oldu, I0.0--->1 yapınca Q0.0 çıkışında bir numara yok fakat Q0.0--->1 yapınca PLC Üzerinde yeşil ışık yanıyor.
 
Anlatttığına göre Online olabiliyorsun.Ve direkt çıkışı force layarak yeşil lambanın yandığını görebiliyorsun.

Yazdıgın programda bir hata var sanırsam..
 
Q çıkışları yani fiziksel çıkışları aktif etmek istediğin zaman m biti (yardımcı) üzerinden yaparsanız yazacağınız daha büyük programlarda kolaylık olur.
plc yazılımında mühürlüme yerine set-reset komutlarını kullanırsanız yazılımınız daha kolay kontrol edilir ve plc'nin özelliklerinden faydalanmış olursunuz.
tahminimce; Q0.0 çıkışını birden fazla yerde kullanmış olabilirsiniz. siemens plc de birden fazla blok oluşturabilirsiniz. oluşturulan blokları main blok üzerinden çağırmanız gerekir. belki yazılımı main blok ta yazmamış olabilirsiniz.
 
Aslında yapmaya çalıştığım iş PLC'yi "Force" ederek gerçekte giriş uçlarına sinyal verilmediği halde, PC üzerinden sinyal verdirerek çıkışı görmek idi, Force tablosu oluşturmadan bunun olması mümkün değil imiş yazdığım programda hata yok imiş :) öğreneceğiz inşallah herşey aşama aşama :) Teşekkür ederim arkadaşlar bir şekilde yardımcı olmaya çalıştınız. Yeni sorularda görüşmek dileği ile esen kalın :D
 
Merhaba therisky hocam size mesaj attım ama görmediniz sanırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,641
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst