plc sinyal gönderme

mamedus

Üye
Katılım
27 May 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar merhaba,
Benim bir problemim mevcut, bir plc'ye (muhtemelen siemens s7300) mantar buton ile 100 -150 metreden bir sinyal göndermek istiyorum. Ancak bu PLC ye gerilim düşümü, kablo kesitinden dolayı sinyal iletip iletemeyeceğim konusunda şüpheliyim. PLC den alabileceğimiz gerilim 24 Volt olacak bu kadar uzak mesafeden nasıl iletirim yada kablo seçimim ne olmalıdır? yardımcı olabilir misiniz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Burada gerilim düşümü hesabı yapmalısın ya da kesin çözüm olsun dersen butonun olduğu noktada 24 volt röle ile 220 v gerilimi gönderip tekrar PLC girmeden 220v kontaktörün bobinini çektirip 24v gerilimi kontrol edebilirsin. bu yöntem diğerine göre daha pahallıdır ama istediğin kadar bir mesafaden kontrol edebilirsin. ayrıca para sorun değil dersen daha profesyonel yöntemler var GSM modülü mesela.
 
Teşekkür ederim bahsettiğiniz kontaktörlü sistemi planlamıştım tasarım olarak ama gsm modülünü biraz araştırmalıyım sanırım.
 
Endüstriyel optocoupler devreleri var raya montajlı. Onu da kullanabilirsiniz. Phoenix ve Weidmüller'in var. Böylelikle 220V'u işe karıştırmadan 24V ile probleminizi çözmeniz mümkün.
 
plc ye sinyal input sinyali gönderecekseniz 1 mm2 lik bir kablo ile hiç bir işleme gerek kalmadan 200 metreye kadar çok rahat çalışabilirsiniz. sadece kullandığınız kabloyu ekranlı seçmeniz çevreden gelecek gürültüler için önemli
 
210 metrelik bir mesafe mevcut bu da bize problem olabilir diye düşünüyorum gerilim düşümü hesabı yapınca %5 lere kadar kayıpları olabiliyor.
 
Ya da bilgisi olan var ise wireless bir bağlantı tasarımı yapılabilir mi? 20 farklı üniteden butona basılacak bu butona basma işlemi sonunda 20 farklı ünitenin karıştırmadan farklı mesafelerdeki butonlarından sinyalleri plc ye transfer edebileceğimiz bir sistem tasarlanabilir mi? Yada bunun için hazır uygulamalar var mıdır_? Teşekkürler.
 
bence plc ye uygun bir remote modül seç daha sonra cc link kablosu ile remote modülü bağla ondan sonra farklı noktalardaki ünitelerin hepsini orta noktada bir ünitede topla oradan cc lik ile haberleştir.
 
s7 200 de girişler nominal 4 mA akım çeker ve 15 volt dc High olarak kabul edilir. dolayısıyla 0.5 mm kablo ile 300 metreden 1 volt gerilim düşümü ile sinyal gönderebilirsiniz. fakat sinyalin parazitlere karşı korunması için ekranlı kablo kesinlikle şart.
 
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar araştırmaya devam ediyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst