PLC S7 1200ü uzaktan bir cihaz ile kontrol etmek

danklah

Üye
Katılım
23 Kas 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Bitirme Projesi için PLC S7 1200 ile android işletim sistemine sahip bir cihazı haberleştirmem gerekiyor. Öncelikli amacım PLC ile veritabanını haberleştirmek. OPC Server kullanarak bunu yapabilir miyim? Veya ne şekilde yapabilirim. PLCden gelen sensör bilgilerini eşzamanlı olarak gözlemleyebilmem gerekiyor.
Yeşillendirirseniz sevinirim :)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
WebServer özelliğini kullanarak yapabilirsin.
 
daha detaylı bilgi alabilir miyim , acil yardıma ihtiyacım var ...
 
S7 1200 plc lerin webserver özelliği var yani programlarını net üzerinden kontrol edebilirsin. Telefonda internetin varsa telefon ilede uzaktan erişip izleme ve müdehale edersin. Bunları yapabilmen için öncelikli şart internetin olması internet oldukddan sonra gerisi kolay.
 
Telefon ile uzaktan kontrol bölümü nasıl oluyor ? Kendi yaptığım android uygulamam ile kontrol etmek istiyorum.
 
İnternet üzerinden plc ip sine erişip oradan kontrol edebilirsiniz. Telefonda herhnagi bir android programı yazmanıza gerek yok. index.html dosyası oluşturup yapabilirsiniz.
 
Hakan Bey...
Mümküse biraz ayrımtıya girebilirmisiniz.
Meselan PLC de ne gibi ayarlar yapılacak. Uzaktan bağlanacağımız bilgisayarda hangi programların olması gerekiyor gibi... Teşekkürler...
 
PLC tarafında birayar yapmanıza pek gerek yok.(Web serverı aktif etmeniz ve birkaç ayar yapmanız gerek.) Normal programınızı yazıcaksınız . Ekstra bir yazılıma gerek yok internet üzerinden ip numarası ile iletişim kuruyorsunuz. Uygun bir zamanda video çekerim. Kapsamlı birşey yapılcaksa bir web arayüzü hazırlamanız gerek html editöründe.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst