S7-1200 PLC deki dataları C# ile okuma yazma

wizz007

Üye
Katılım
28 Eki 2013
Mesajlar
21
Puanları
1
Daha önce facon server kullanarak Fatek-PLC ile c# da Scada sistemi yapmıştım. Verileri Facon Server dan okuyup yazıyordum. İşin açıkcası PLC bilgim yok. Amacım c# ile S7-1200 PCL deki oluşturulan datalara erişmek,Fatek PLC ye benzer şekilde.

Araştırma yaptığımda Fatekteki gibi OPC server kullanarak erişim sağlayabilirim fakat lisans bedelleri yüksek free s7-1200 ile kullanabileceğim free OPC server yok sanırım. Libnadave kullanan olmuş ama s7-1200 ile data okuyan var mı ? Sitesnde 1200 ile haberleşmeyi destekler bir şey bulamadım.
http://libnodave.sourceforge.net/
PLC deki datalara nasıl erişebilirim?

Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
S7-1200 PLC ye erişimi farklı bir şekilde hallettim. PLC nin web server desteği varmış.Php ile javascript-ajax kullanarak plc deki verilere realtime ulaşabildim. Vereceğim linkte örnek çalışma yapılmış. İnşallah sizlerede bir faydası dokunur.

http://tinyurl.com/qjk6nq4
 
Son düzenleme:
S7-1200 PLC de web server desteği varmış ha vay be vereceğin linki merakla bekliyorum. Acaba Schneider da da aynı destek varmı varsa benimde çok işime yarayacak bu destek.
 
http://tinyurl.com/qjk6nq4
linki koymuştum ama sanırım başka yere koymuşum:D Schneider da var mı yok mu bilmiyorum. Ben de Fatek te yapmayı düşünüyorum ama S7-1200 deki gibi gibi kendi istediğim gibi yönetim yapamıyorum.Web açısından sınırlıyor. Çözüm bulursam paylaşırım yazılım açısından.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst