PLC restart OB si nasıl çağrılır?

sina-n

Üye
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
221
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar bazı organizasyon bloklar bazı işlemleri yapmadan ana programa geri dönüyor bunun sebebi ne olabilir sizce? acaba maneger tekrar yuklesem duzelır mı ?

örneğin alarm için kullandığım bir ob saati gelince sistemi kapatmadan ışıkları sondurecek ve kapıyı kapatacak fakat zaman geldıgınde bunşlardan tekını yapıo ve bu durum kafasına gore degısıo

şimdi direk aklınıza programda bir sorun olabileceği geliyo ob deki programı herhangi bir fb ye yukledim zaman iki işlemide yerıne getırıyor

ne yapmam lazım bıraz yardım lutfen
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Programı FB ye yaz ve bu FB yi OB den çağır.
 
şimdi bu dediğin çözümü bende düşündüm fakat ben kesin çözüm istiyorum bida bütün işlerimde aynı seyi tekrar mı etmem gerekecek yanı...bu organızasyon bloklarda atladıgım bır yer var benımde neresı acaba hala anyamadım elınızde ılgılı dokuman varsa verebılır mısınız ( ing zayıf) cvp verdiğiniz için teşekkur ederim...
buarda mesanger ı tekrar yukledım yıne aynı işlem oldu...
vista kullanıyorum ve maneger sp3 yuklu acaba bumu bır sıkıntı oluşturuyor..???
 
Son düzenleme:
herkese merhaba;

şöyle bir sorum olacaktı. s7300 veya s7400 plc içeren bir panomuz var. Bir enerji kesintisi durumları için plc programında OB100 OB101 OB102 bloklarını mı kullanacağız? Warm restart yapacak diyelim OB100ü OB1 içinden mi çağıracağız?
Bunun kodunu STL ya da ladder olarak gönderebilecek olanlar varsa sevinirim.
teşekkürler...
 
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.

Şekildeki gibi ekleyip, Name kısmına OB100 veya OB101 yazıyorsunuz.
OB100 Sistem ilk açıldığında bir kereliğine girilen bir bloktur.
OB101 Yeniden başlatmada girilen bir blok ben daha önce kullanmadım.
OB 121 Programlamada bir hata oldugunda girilen blok.
OB 122 Çevresel birimlerde veri haberleşmesinde sorun old. girilen bir blok...

OB leri sisteme eklemen ve yüklemen yeterli ayrıca çağırmana gerek yok, zaten otomatik çağrılan(ilgili şartlar oluştuğunda) bloklardır.
 
OB100 sadece PLC stop konumundan RUN konumuna geçerken sadece 1 period çalışacağından içine tamamen ayrı bir program da yazabilirsiniz. ama elektrik kesintisi ile ilgili ne yapmak istediğinizi daha detaylı açıklarsanız daha çok yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca OB100 gibi özel bloklar siemens in standart library'si içerisinde bulunmaktadır.
 
Son düzenleme:
merhaba diyelimki bu plc ile çalışan bir hattımız var. elektrik kesintisi oldu. ürün hatta biryerde kaldı. elektrik arızası giderildiğinde prosesin kaldığı yerden devam etmesini istiyorum. bunun için hangi OB nasıl programlanır?
 
Sartları hazırlarken Data Blok Hafızayla ayarlarsanız ht kaldıgı yerden calısır

ikinci bir secenek S7 Graph dilini kullanarak proses kaldıgı yerden devam edebilir.Siz resetlemedikce program basa almaz
 
merhaba diyelimki bu plc ile çalışan bir hattımız var. elektrik kesintisi oldu. ürün hatta biryerde kaldı. elektrik arızası giderildiğinde prosesin kaldığı yerden devam etmesini istiyorum. bunun için hangi OB nasıl programlanır?

Madem elektrik gitmesi bu kadar önemli ben olsam sadece kumanda ünitesini PLC, OP, valfler, sensörler vs... besleyecek güçte bir online UPS koyardım. UPS den PLC ye aldıgım elektrik gitti kontak bilgisiyle ilgili uyarıları ekrana verip operatörü yönlendirirdim.
 
Son düzenleme:
Selamlar.
Ama o zamanda elektriğin kesildiğini plc ye lojik olarak bildirmek gerekir.
Saygılarımla.

NOT: FB lerin içinde statik hafızaya değerleri atarsan yada merker tanımlarsan o değerler PLC enerjilendiğinde eski haline gelir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,684
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst