PLC Porgramlama Dilleri Hakkında

vasili35

Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
27
Puanları
1
Arkadaşlar benim PLC tecrübem en fazla FBD(lojik kapılar) formatında yaptığım uygulamalardan ibaret..Sürekli olarak logo PLC le kullandığım için Operatör paneline(LCD) veya Analog girişleri kullanmam hiç nasip olmadı....Şu anda analog girişleri (ısı ve nem ölçer) kullnacağım ve bunları LCD ekranında görmek istediğim ve yaklaşık 40 tane I/O portunuda kullanacağım bir uygulama var karşımda...Siemens veya delta marka kullanacağım..

Sizden istediğim izleyeceğim yollar ne olmalı???
Lojik kapılar dışında hangi programlama dilini öğrenmeye yoğunlaşıyım..ve Plc ile Operatör Paneli(LCD) arasında nasıl bir bağlam vqardır ayriyetten LCD ye program atıyormuyuz??? Tşk ederim....
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
piyasada genelde ladder kullanılır ama siz hangisini rahat kullanıyorsanız onda yazabilirsiniz. operatör panelleri için her operatör panelinin ayrı bir yazım programı vardır az bir uğraşla çözebilirsiniz.
 
Analog girişlerde kafam takıldı..ARaştırmamdan anladığıma göre analog modülü varmış buda analog gelen bilgiyi dijital (binary kodunda) olarak PLC ye gönderiyormuş...Kısacası analog bilgileri programın içerisindenmı yoksa donanımsal bir modüllemi çeviriyoruz???
 
donanımsal bir modül kullanıyorsunuz s7 200 için em235 modülünü inceleyebilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,679
Kullanıcılar
449,950
Son üye
Krşt.alg

Yeni konular

Geri
Üst