plc nasıl ögrenılır

Katılım
7 Mar 2008
Mesajlar
63
Puanları
0
arkadsbır plc almakmılazım netavsıyeedersın ogrenmek ıcın
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
kardeş almak yerine konu anlatımlı kitaplar ve markasına göre plc programı bulmalısın ilk etapta.ama bunarlada bitmiyor.sen en iyisimi plc işi yapan firmalarda çalışmaya bak.tabi onlarda öğretirse.
 
Simatic S7 programını kur, simülatörünü çalıştır ve kitap al.
 
arkadasım ben su ana plc kursuna gidiyorum bahcelıevler de bu kurs ve ücretsiz .bu kurs bahcelıevler erkan avcı meslek lısesınde verılıyor.
 
aslında dört dörtllük bi kurs veren yer olsa temeli sağlam öğretse gerisi kişinşin kendi çabasına kalır

eğer bu işi ustaca yapmak istiyorsan kendi bir azdaha ilerletince kendine bi set yap ama en az 700ytl'yi gözden çıkarman gerek
 
okuyarak belli bir seviyeye gelebilirsin fakat, bu asla yeterli olmaz. PC başında yaptığın uygulamalar mantık olarak siz başardım dedirtebilir fakat yanılma payınız da olabilir...Bu işte başarılı olabilmek için, uygulama çok önemlidir. Yapmış olduğun uygulamalarda eksiklerini görüp daha başarılı olabilirsin. bu yüzden bir set alıp uğraşman daha mantıklı....BAŞARILAR..
 
electronics'e aynen katılıyorum.çünkü ben bu yontemle ucundan öğrendim.
 
Bu işe kesinlikle bir deney seti ile başlamanı tavsiye ederim.Siemens S7200 ile başlayabilirsin .Başlangıç için çok ucuz bir çözüm olmasada internet üzerinde çok detaylı bilgiler bulabilirsin , kendi sitesinden destek ve genel bilgileri bolca bulabilme bir imkanın var.Maddi imkanın müsait olabiliyorsa alabileceğin en uygun başlangıç CPU su için S7200 CPU 224 olabilir.Mümkünse yeni CPU al çünkü CPU versiyonları ne kadar yeni olursa desteklediği komutlar ve yeni özellikler sayesinde daha çok şey öğrenme fırsatın olur.
 
bence deney setine gerek yok. Sırf hardware i öğrenmek için önemli olabilir deney seti.O da temel bilgi ve ilgili PLC manuelidir. Simülatör yeterli.
 
arkadaşlar ben yeni katıldım b foruma elektrık elektronık muhendıslıgı okuyorum.... plc ogrenmem gerek acaba sızlerde ögretıcı anımasyon yada video içerikli dökümanlar varmı??????
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst