plc ile motor kontrolü

sürücülerin hızı nasıl ayarlanır
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım plc ile motora istediğin gibi kumanda edersin tabi ki bu plc nin özelliğine de bağlı biz elektrikçiler kendimizi bazen aşarız değişik fanteziler yaparız.biz böyle konuşuruz kendi aramızda.yani sende istediğin gibi kumanda edersin.güzel kardeşim bi sorun oldumu msj atrarsın.

Arkadaşlar alınmayın ama PLC ile motor kontrolü hakkında yeterince bilginiz yok gibi görünüyor. PLC ile motoru istediğin gibi kumanda edemezsin, öncelikle PLC modülünün yanında sürücü modülünün de olması gerekir, PLC-sürücü haberleşmesi için profibus modülü gerekli, PLC programında Hardware yapılandırılması gerekli, sürücü-plc arasında veri aktarımı için fonksiyon bloklarının oluşturulması ve giriş çıkış adresleri atanması gerekli.
 
Hangi sürücülerden bahsediyorsun; AC, DC, Step, Servo.........

Paşam, Siemens marka Simoreg 6RA70 DC Master sürücüden bahsediyorum, bu sürücüyü siemens CPU 317-2 PLC ile nasıl kontrol ederim, plc de nasıl bir program yazmam gerekli, bununla ilgili hazır fonksiyonlar varmı, fonksiyon blokları oluşturulurken nelere dikkat etmek gerekli. Sürücüye niçin harici kartlar takıyorlar.
 
plc ile hangi tür motor süreceksin kontrol amaçlı asenkronmu servomu
 
özgür arkadaş çok doğru söylemiş plc ile kafanıza göre kontaktör termik röle vs.. gibi elamanlarla motor kontrolu yapamazsınız plc motor kontrolü için inverterler ( motor sürücüler ) bulunmaktadır bunalrı ister el ile ister plc ile kontrol edebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,468
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst