PLC ile Dizüstü Bilgisayar Nasıl Haberleştirilir?

leylen

Üye
Katılım
22 Eyl 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
windows 7 işletim sistemi kullanıyorum narita usb rs232 dönüştürücü aldım drivırını yükledim ama plcyi bulamıyor. belki sebebi odur diye com3 portunu com2 yaptım ama yine bağlantı kuramıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba,

Eğer doğrudan USB/RS232 dönüştürücü ile PLC'yi görmeye çalışıyorsanız başarısız olmanız normal. İlk olarak açık şekildehangi model PLC'yi hangi yazılımı kullanarak görmeye çalışıyorsunuz ve bunun sonucunda hangi hatayı alıyorsunuz bunları bizimle paylaşın ki size daha verimli şekilde yardımcı olabilelim.
 
masaüstü bilgisayarımla s7200 plc ile bağlantı kuruyorum. dizüstü ile bağlanmak için narita usb/rs232 dönüştürücü aldım onunla bağlanamıyorum. communications girip plc görmesini istediğimde unknown 2adress diye yazı çıkıyo. 0,1,3 gibi sayılar yazdım denedim ama bişey değişmedi yine aynı yazı çıkıyo.
step7-Mikro/WIN32 programını kullanıyorum.
 
Son düzenleme:
Usb dönüştürücüde sorun var sanırım. Ben Digitus kullanıyorum, Siemens, A&B, Omron, Modicon, GE, Hakko ve Panasonic ile yaptığım bağlantılarda şu ana kadar büyük bir sorun yaşamadım. En kötü ihtimal programı açıp kapatıyorsunuz bağlantı kuruluyor.
 
sorunu yanlış anlamamışsam eğer kablonun driverını sorunsuz yüklediğinizde com1 com2 vs secim penceresinde usb seçeneğinide gelir. bu seçeneği(usb) seçmelisiniz.
 
usb seçeneği orjinal usb kablo için oldugunu biliyorum çeviricinizin sanal com pot u aynı yerde gözükecektir 2 3 4 gibi
 
usb seçeneği orjinal usb kablo için oldugunu biliyorum çeviricinizin sanal com pot u aynı yerde gözükecektir 2 3 4 gibi

bunu bilmiyordum yanlış yönlendirme için kusura bakmayın. orjinal kablo dışında kablo kullanmamıştım iyi çalışmalar.
 
Hangi işletim sisteminde kullanıyorsun acaba bende digitusmu alsam? windows7 de sorun çıkarırmı acaba? pic programlayıcıyıda bağlamaya çalıştım masaüstü bilgisayarda denedim yine görmedi.
 
Ben bu RS232/USB dönüştürücüleri anlamıyorum. S-Link markasının dönüştürücüsünü kullanıyorum. Aynı dizüstü bilgisayarımda hem 32 bit hem de 64 bit Windows 7 yüklü ve 32 bitte ne yaptıysam tanıtamadım. Ancak 64 bit olan Windows 7'de sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Dedim acaba kullanılan COM portlarından bir tanesine mi denk geliyor aldığı port ama alakası yok. Bütün parametreleri ile oynamama rağmen düzeltemedim. Biraz komik gelebilir ama normalde 32 bitte çalışan sürücünün 64 bitte çalışmaması beklenir. Hatta dedim olmaz ama mevcut sürücü 32 bit için olup da 64 bit için mi sorun yaratıyor acaba.. Sonra firmanın sitesinde bütün Windows sürümlerinde geçerli olduğu söyleniyor. Bu arada internetten bulup da denemediğim sürücü de kalmadı..

Elektronik posta ile durumu onlara bildirdim ama muhtemelen kendileri üretmedikleri için herhangi bir cevap gelmedi. Ben de artık ihtiyacım olduğu zaman 64 bit açıp işimi görüyorum..

Aslında suç Lenovo'nun.. Eğer benim kullandığım dizüstü bilgisayarın Linux sürücülerini çıkarsalardı, çok nadir Windows kullanmak zorunda kalırdım.. :)

Saygılarımla,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,683
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst