PLC deney seti

fthdmrl

Üye
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar...Okulumuza PLC deney seti yapıyorum sizlere sormak istediğim PLC deney setine analog uygulamalar yapmak için neler ekleyebilirim ve sizlerinde deney seti için görüşlerini almak istiyorum..
DSC_0333.JPG
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
0-10V DC ile besleyeceğiniz bir potansiyometre takabilir ve gerçi analog değil ama 1000 puls lik bir encoder takabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
0-10v dc potansiyormetre ile çıkışta voltmetre göstergesi ile değer okuma uygulaması yapılabilir gibi düşündüm ama başka farklı bir uygulama olabilir mi.?
 
bir motor hız kontrol sürücüsü bağlarsanız modbus üzerinden yada gördüğüm kadarı ile siemens plc kullanmışsınız profibus üzerinden plc aracılığı ile 0-10 V arası 0-100 Hz yada ayarlıyacağınız bir skalada motoru sürebilirsiniz. çeşit çok sizin hayal gücünüz kalmış.
 
Lineer cetvel ile milimetrik pozisyonlama yapabilirsiniz.
 
Çok güzel bir çalışma ama keşke suntanın üzerine bir reklamcı ile konuşup yazılı ve şekilli tasarım yaptırsaydınız. Böylelikle kullandığınız soket ve sviçlerin altına markalama yapabilirdiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst