PLC de Shift Komutu

Monolog

Üye
Katılım
24 Şub 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
Plclerin yazılımlarının tümünde bulunan bit kaydırma ve döndürme komutlarının kullanım amacı nedir bu komutlar bize ne tür problemlerin çözümde kolaylık sağlar bunları birer örnekle açıklayabilirmisiniz. Teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Aşağıdaki videoda tabancaların karşısına gelen çıbıklarda o tava varmı yokmu bilgisini bir sensör yada fotoselle allıp bit kaydırma komutuyla tabancaların boya atıp atmamasını ssağlayabilirsin.

Videodaki dudumdan birşey çıkartamazsanız kafanıza takılanı yazın açıklamaya çalışayım.

Mesala karaşimşek devresi gibi sırayla ledlerin yanmasını istiyorsanız bir Y0 çıkışını on yaparsınız sonra X0 girişinden her tetiklemeyle bir bit kaydırırsanız ilk basışınızda Y0 söner Y1 yanar ikinci basışınızda Y1 söner Y2 yanar üçüncü basışınızda Y2 söner y3 yanar bu her basışınızda bu şekilde devam eder. takii siz tekrar bağa dön demediğiniz sürece. Örneğin verdiğim örneği sağa kaydırma ile yaptıysanız sola kaydırma ilede geri yönde hareket ettirirsiniz mesela y4,y3,y2,y1,y0 şeklinde.


En basit bu şekilde anlatabilirim. Elinizde plc varsa yada bir program yüklediyseniz bunu daha net görebilirsiniz.


Örnek bir video :

 
shox verdiğin bilgi gayet açıklayıcı ve benim için yeterlidir. Çok teşekkür ederim
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,356
Mesajlar
925,719
Kullanıcılar
451,838
Son üye
Reshad123456789

Yeni konular

Geri
Üst