PLC Analog Sorunu

Merhaba enargoz;

çalışmana benzer bir çalışma yapıyorum.

plc tabanlı pid kontrollu motor kontrolu.

takometreden alınan analog değeri plc içinde PID de vereceğim referans değeri ile karşılaştırarak yürütmesini istiyorum. Ancak analog girişi okumama rağmen PID kısmını çözemedim.

Bu konuda bana bir yardımın dokunabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
16 bıtlık analog kartlarda bıldıgım kadarıyla ayrı bır data blog uzerıne verı aktarılıyor eger analog kart manualini incelersen orada hangi slota takmısan ona gore bır vd uzerıne deger attıgını goreceksın. yanı AI seklınde yazılımda kulanamaman gerekıyor. bU ARADA TOSSUN 2008 ABI BEN GOKMEN SELAMLAR saygılar.
 
merhaba pokemal ben pıd ıle ılgılı bı ornek yaptım bıtırme calısmamda bı ıncele o programı anlamadıgın yerlerde gene yardımcı olabılırım
 

Ekli dosyalar

  • SON5.rar
    3.1 KB · Görüntüleme: 22
naptın dostum halledebıldınmı pıd kısmını

plc analog hakkında dokumanı olan varsa ekleyebılırmı arkadaslar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar bir sorum var bu aıw0 veya aqw0 bu sondaki sayı nicin 0 2 4 6 gibi cift sayılar olmak zorunda. aıw1 olmuyor ben burayı tam anlıyamadım.
 
arkadaşlar bir sorum var bu aıw0 veya aqw0 bu sondaki sayı nicin 0 2 4 6 gibi cift sayılar olmak zorunda. aıw1 olmuyor ben burayı tam anlıyamadım.

Bunun sebebi 1 word, 2 Byte'tan oluşuyor. Siz AIW0 yazdığınızda 0.bayt ve 1.bayt'kullanmış oluyorsunuz. Bir sonraki word 2. bayttan başlamak zorunda. Yoksa birbirlerinin data alanlarına girmiş olurlar. selamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,351
Mesajlar
916,926
Kullanıcılar
450,205
Son üye
ahmtmtlu

Yeni konular

Geri
Üst