Plastik Enjeksyon Makinalarında PLC ile Revizyon

cedric1990

Üye
Katılım
31 Ağu 2010
Mesajlar
206
Puanları
1
merhaba arkadaslar;
plastık enjeksıyon makınasını plc ıle revizyon yaparken nerelere dıkkat etmelıyız sıstemın saglıklık verımlı calısması.bu tarz uygulama yapan arkadaslar deneyım ve tecrubelerını paylasabılırler mı? delta. fatek yada ls plclerınde hangısı kullanabılırız ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
programı siz yapacaksanız hangi markaya en yatkınsanız onu tercih edin derim .ayrıca makinanın çalışma şeklini iyi bilmeniz gerekiyor. İnput output listesini sembolik olarak mutlaka adresleyin .Buna binaen makinayıda yapısal düşünün ve programıda yapısal olarak programlayın.Yani kafanızda makinanın çalışma sırasını yapısal olarak bölün derim naçisane görüşüm
 
Plastik enjeksiyon makinası başlı başına ısıdan ibarettir.Plc yi programlarken pt 100 ,termokupl set değerlerine dikkat edin delta plc de bu sensörlerin giriş modülleri mevcut kolaylık olur.Basınç transmitterinin analog değerlerinin senkronunu yazılımda revize etmen gerekir max ve min basınç değerlerine dikkat etmelisin,
İyi çalışmalar kolay gelsin
 
ben tüm plastik makinelerin otomasyon revizyonlarını yapıyorum. Plastik Enjeksiyonda daha önce Omron plc kullanıyordum. Fakat fiyatının yüksek oluşu beni başka marka plc'lere yöneltti. Şu an delta plc ile revizyonlarımı yapıyorum. Elimde hazır enjeksiyon programları var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst