Plastik Çamaşır Makinesi Kaynağı ve Teknikleri

mehmet2011

Üye
Çamaşır makinesi plastik kazanını yapıştırmak için kullanılacak makinenin özellikleri ve kullanım teknikleri konusunda bilgi paylaşımı yapabilir misiniz? Ben demir testeresi ile kesip karşılıklı civata araya dyson silikon ile sabitliyorum. Ama plastik kaynak makinesi kadar sağlıklı olmadığını da biliyorum. Bu sebepten plastik kaynak makinesi konusunda ustalarım bilgi paylaşabilirlerse sevinirim. Teşekkürler...
Kazanın plastik hammadde içeriğine göre: [(Hotpoint-kraker gibi plastik hammaddesi var), (Yüksek yoğunluklu polietilen)] ısı dereceleri, elektrotun inceliği kalınlığı; kullanılacak kaynak makinesinin özellikleri, v.s...

Son düzenleme:
Sıcak hava tabancasını plastik elektroda fazla tutmamalısın; aksi halde erir.
Öncelikle kazanın her iki birleşim noktasını çapak ve kirlerden arındırmalısın.
Kestiğin yer çok önemli, eğer tam ortadan kestin ise pipo hava haznesine mutlaka silikon sürmelisin.
Körüğe yakın kestin ise kazanın her iki birleşim yerini eğe ile içe doğru törpülemelisin..
Plastik kaynak elektrotları hazır satıldığı için ısıyı doğru verir isen resmini attığımı kullanabilirsin.

Hotpoint plastik kazanların hammaddesi çok ince kraker gibi bu kazanlar konusunda ne dersiniz? Kazanın kesim yüzeylerinde kalıbın çıkıntıları var ise traşlanacak mı?
Plastik elektrotun P(PP) ince ve kalın tipleri var. Hangisini alayım?

Son düzenleme:
Bu markanın rezistansı kısadır; uzun takıp kazanı eritenine denk geldim.
Kazanın kesim yüzeylerinde kalıbın çıkıntıları var ise traşlanacak mı?
Çok dikkat ederek ''evet''.
İnce olan elektrotların herhangi bir zararını görmedim. Yeter ki her yüzeyi iyice ısıtılıp yapışması sağlansın. Kalın olanlar daha mukavimdir.

Benim konum.
Videoda gösterdiğim kaynak makinesi tarzındaki makinelerden kullanmanızı tavsiye ederim. Ucu ince olmalı yani nozul.

Bu kazan malzemeleri ne kadar dandikleşiyor ya tüketiciyle alay ediyorlar artık, tamiri imkansız hale getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar, miele bile üç ayak malzemesini çürüyen malzemeden yapıyormuş

Bir çamaşır makinesi en az 10 yıl dayanmalı, atarı yok kokarı yok teknolojisi yok.
o dediğin gazoz ağacı, o da bu mevsimde yetişmiyor. otuz yıl önce aldığım buz dolabım ev değiştirdikten sonra yine evime geldi hala kullanıyorum. yine otuz yıl önce aldığım çamaşır makinem bana 15 yıl hizmet etti. artık milenyumu geçtik, beyaz eşyaların ticari ömrü sadece 5 yıl, garantisi bile 2 yıl, ayarlarımızı neye göre yapacağız? artık markalar altı ayda bir yeni model çıkartıyor. kapital sağlam makine yapmaya uygun değil.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,563
Kullanıcılar
454,050
Son üye
emirgrkmozdemir

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri