Piyasa Nasıl ?

Değerli Arkadaşlarım ustalar ve abilerim Sizlerin içinde piyasada esnaf olanınız da var çeşitli firmalarda çalışanlarınız da....

Şu aralar kamu haricinde iş piyasası para durumları ödemeler nasıl gidiyor ?

Uzun zamandır kamuda farklı sektörde çalışan birisi tekrar sahaya dönmek istese nasıl bir dünya ile karşılaşır ?

Kamuda olan sözde sosyal hakları dışarıda aramak aptalca olsa da kamuyu aratır mı ?

Dostum,

Ben Antalya'dayım. Piyasa malum turizme dayalı. Eskiden ödemeler iyi olsa da şu an ödemeler çok gecikiyor. 3 ay 5 ay 6 ay bazı oteller 12 ay vade bile diyor.

Eğer güçlü bir firmaysan alternatifin yoksa peşin bile alırsın. Ama alternatifin varsa seni süründürürler de süründürürler.

Bir çalışma yöntemide iş yaparsın fatura kesersin. Sana ödeme yapmazlar. Ne zaman işleri düştü içerideki faturanı öderler iş yaparsın faturanın yenisini kesersin.

Malesef döngü bu şekilde. Ben özel sektörde maaşlı çalışan elemanım. Bu piyasayı gördüğüm için risk alıpta işi bırakamıyorum.

Dostum,

Ben Antalya'dayım. Piyasa malum turizme dayalı. Eskiden ödemeler iyi olsa da şu an ödemeler çok gecikiyor. 3 ay 5 ay 6 ay bazı oteller 12 ay vade bile diyor.

Eğer güçlü bir firmaysan alternatifin yoksa peşin bile alırsın. Ama alternatifin varsa seni süründürürler de süründürürler.

Bir çalışma yöntemide iş yaparsın fatura kesersin. Sana ödeme yapmazlar. Ne zaman işleri düştü içerideki faturanı öderler iş yaparsın faturanın yenisini kesersin.

Malesef döngü bu şekilde. Ben özel sektörde maaşlı çalışan elemanım. Bu piyasayı gördüğüm için risk alıpta işi bırakamıyorum.
Peki şu an piyasada nasıl bir sektör olsa ayakta durup kamuyu aramaz ?

Gıda ?

Elektronik ( TV, ev eşyası tamiri ) ?

Her köşenin başında bulunan elektrikçi ?

Bakkal ?

Fabrikalarda bakımcı ? ( maaşları ve iş ortamları nasıl bilmiyorum eskisi gibi ise tırt )

tamircilik asla ölmez. bir de işin püf noktası, büyük küçük demeden her şeye bakacaksın. tamir ettiğin şey 200 liralık kumanda olsa bile, zaman kaybettirip para kazandırmasa bile, reklamın olur müşterin artar.
bir de aklında olsun tamire sakın gitme, tamir ettirecek olan malını sana getirsin. baban olsa gitmeyeceksin.

Forum istatistikleri

Konular
133,401
Kullanıcılar
459,312
Son üye
erenarsel
Geri