Piston'un yapısı ( Yüklenen Fotoğraftaki )

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
Slm. Bu konuda yeniyim. Bir soru sormak istiyorum. Bu fotoğraftaki pistonsa eğer neden segmanlar aradaki sızdırmazlığı sağlamaya calısıyor? Yani bu tek parça değil mi? yoksa değişik bölümler mi var yüklediğim fotografta.. pistonun yapısı hakkında bilgi verecek abimiz var mı?

piston.jpg
 
Piston hareket eden bir malzeme gömlek ile piston arası tolerans vardır. Bu boşluğu sekman kapatır.

Eğer pistonla gömlek arası tolerans daha az olsun sekman kullanmayayım deseydiniz ısıl farklardan dolayı bile piston ile gömlek sıkışıp kalırdı.
 
Madde madde açıklamaya çalışayım:

Pistonlar tek parçadır. Parça gibi gözükmesine sebep olan segman kanallarıdır.

1: Bütün segmanlar kompresyon için değildir.En alttaki/ler silindir cidarındaki yağı sıyırmak için olan yağ segmanlarıdır.

2: Piston ve silindir arasındaki boşuk ne olursa olsun ve burası ne kadar yağlanırsa yağlansın sıkıştırma sonucu pistonun önündeki hava sıkıştırıldıkça basıncı artar ve normal şartlarda sızdırmazsa bile o basınç içerideki hava veya yakıt hava karışımının kartere sızmasına sebep olur ki yağı kirleten işte bu kaçaklardır.

3: Pistonlar genellikle alüminyum alaşımdan yapılır Gömlekler ise duruma göre yine alaşım yada çelik esaslı olabiliyorlar buda ısı ile alakalı genleşme farkı ortaya çıkartıyor eğer gerekli boşluk olmaz ise piston sıkışacaktır.O boşluk ise sıkıştırma için kapanmak zorunda ve bu işi üst taraftaki kompresyon segmanları yapar (ilk iki sıra)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst