Pilz sistemli makinada hata mesaji

Orhan5559

Üye
Katılım
4 Ağu 2008
Mesajlar
106
Puanları
1
Yaş
39
Konum
TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY
Selam ustalar ustadlar benim sorum pilz güvenlik kontrolörü makinamız aşağıdaki hata mesajını veriyor pilz sisteme makina içinden online olup arızayı aramaya çalıştım fakat hatayla ilgili bir yol katemedim hataya bağlı olarak operator kapısının hatasını söylüyor bu kapıya bağlı iki adet kapı sivici var sivicler gayet normal kontakları falan herşeyi normal çalışıyor aynı zamanda kapanıyor açılıyor bu kapı lenze sürücülü bir motor ile çalışmakta
 

Ekli dosyalar

  • 1459194893908.jpg
    1459194893908.jpg
    79.2 KB · Görüntüleme: 52
Pİlz cihazı üzerindeki kapı swichleri girişlerini geçici olarak sökün ve pilz cihazı klemenslerinde kablo ile kısa devre yapın..Hala aynı hatayı alacakmısınız?
 
Slm Acil stop röleleri genelde kategori 4 koruma sınıfındadır. Acil stop ve kapı switch lerinde çift kontak olarak röleye girer kanalların her hangi birisi geç açarsa veya geç kapatırsa röle buna göre hata çıkışı verir.
@bsfrot un da önerdiği gibi kanalları direkt bağlarsanız hatanın fiziksel olarak mey dana gelip gelmediğini anlayabilirsiniz.
Fakat kısa devre yaparken biri diğerinden önce veya sonra takılmayacak, her iki kanal sinyalininde aynı anda kesilip aynı anda gelmesi gerekiyor. bunun için çift kontaklı bir acil stop üzerinden harici olarak bağlarsanız daha net cevap alabilirsiniz.
 
Cevaplarını için teşekkürler bu kapı sivicler dediğimiz gibi bir açık birde kapalı kontaklari var bunlar pilzin merkezi işlemcisini input olarak giriyor bunları ben pilz üzerinden input olarak görebiliyorum ama anlayamadım hatta kapı kapanırken elimle bir tarafını el ile tutup birinin geç gelmesini sagliyorum fakat siviclerin ha taşını veriyor zaten yukarıdaki yazdığım hatayı vermiyor yani kapilardaki inputlar geç yada erken gelmiş olsa hatayı sivicler den geldiğini söylüyor hatada yazıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst