piayasada hazır pid ısı kontrol kutuları var. ssr de yanında geliyor. onları kullanabilirsin. ama hepsi on off pid tipinde. %0 ile %100 arası güç aktarımı için hazır ürün varmı bilmiyorum ama yukarıdaki 1. ve 2. maddeler bunun için
Hocam cevaplar için çok teşekkür ederim...
Elektrik-Elektronik-Mekatronik vs Mühendisi değilim fakat çocukluktan beri ilgili oldugumdan pratikte hernekadar iyi olsamda teoride (işin matematiğinde) eksiklerimçok...
demek istediğim açıklamalarının bir çoğunu anlasamda eksik kaldığım anlayamadığım kısımda çok.. Zaten okadar teknik bilgilere ihtiyaç duyacak bir sistem hazırlamıyorum.. fakat bilgileriçin teşekkür ederim...
Araştırdıklarım ve sizin anlattıklarınza ( özellikle ssr ve pid açıklamarı) bakarsak şuan için yapacağım sistemde ORANSAL kontrol sağlayamacağım zira gereksiz maliyetli LİNEER SSR fiyatları yahut POWER REGÜLATÖR fiyatları PİD CİHAZIndan fazla... Ve yapacağım sistem tamamiyle basit bir fırın ...(20-100 C ) çalışacak...
Amacım Bir PİD CİHAZI + TİMER + ORANSAL SSR ile şöyle enerjiyi verimli kullanan ON/OFF yapmadan rezistansa zarar vermeden , gereksiz elektrikik tüketimi yapmadan LİNEER bir şekilde kontroldü..
Fakat dediğim gibi madem okadar sistem hazırladıktan sonra pid+ ssr kurduktan sonra hala on/off yapacak o sistem ohalde gereksiz yüksek bi fiyatlı bi PİD Cİhazı Enda vs almak yerine İnternette bolca bulunan W1209 gibi basit bir termostatlada işimi görebilirim on/off ile.. Doğrumudur ?
Yani aslında olay basitt.. fakat videodaki SSR TRde göremedim... bir sitede gördüm orda normalssr fiyatının yaklaşık 6 katı...
Videodaki Potansın üstlendiği görevi PİD cihazı üstlenecek xx-yy arası amperaj ayarlamalarıyla ve kendi içerisindeki hesaplamarla SET değerinde ayarlamalarını yapıp sabitlenecek(lineer olarak)