PIC Programlamada Nelere dikkat etmeliyim

Flatron

Üye
Katılım
14 Nis 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba
Orta seviyede PIC Basic Pro biliyorum.Ancak yeni bir programı kısa sürede daha profesyonel yazmak istiyorum.Sizden ricam ,daha kısa sürede bu tür programı yazmak için gerekli olan bazı noktalarını öğrenmek
Bunlar:

1-LCD de görünen örneğin sayısal değeri bir butona bastığımda örneğin 1 er 1 er artmasını ,döngüdeki değeri bir artırdıktan sonra PAUSE 100 (yada 150) gibi bir komut satırı ile yapabiliyorum.Buton arkı için PAUSE komutu sizce yeterli bir önlemmidir ? Daha iyi bir komut varmıdır.

2-Programda bazı sayısal değerlerin (Örneğin :2,85 mt gibi) PIC tarafından hafızada tutulmasını ,elektrik kesilsede,program başlatıldığında bu değerlerin silinmemesini istiyorum.Bunu READ ve WRITE komutu ile yapabilirmiyim ?
Eğer bu komutla yapabiliyorsam DEGER1 VE DEGER2 gibi iki isim için kaydetmenin ve kaydedilmiş değerlerin LCD de gösterilmesinin kodlarını yazabilirmisiniz,eğer değerleri değiştirmeyi (güncellemeyi )de gösterirseniz çok daha iyi olur.

3-Programın daha stabil çalışması için yazılım ve donanım olarak neye dikkat etmem gerekir ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Kolay Gelsin
 
Assembly kullanıyorum ben PBP bilmiyorum,
1 - başka yol yok
2 - silinmemesi gereken değerler eeprom'a kaydedilmeli
3 - donanım olarak picin çevresel faktörlerden etkilenmemesi gerekir , farklı yerlere giden girişlere çıkışlara rölelere , motor bağlantılarına dikkat etmek gerekir.
yazılım konusu da PCB'cilere bırakıyorum.
Ama okdr C dili varken asm varken neden böle bir dil kullanılır anlamış değilim...
sanırım sadece 8bitlik picleri programlıyor , ondan sonra PBP çöpe...
 
2-Programda bazı sayısal değerlerin (Örneğin :2,85 mt gibi) PIC tarafından hafızada tutulmasını ,elektrik kesilsede,program başlatıldığında bu değerlerin silinmemesini istiyorum.Bunu READ ve WRITE komutu ile yapabilirmiyim ?

Eproma da yazabilirsin ama "con" (constant) tanımı ile program hafızasına yazılması daha doğru olur.

i CON 100 ;gibi
 
Cevaplara teşekkür ediyorum.
Ancak Sn Camby sizin anlamakta zorlandığınız konuları izah edeyim:Öncelikle PBP 16 bit e kadar destekler.8 Bit değildir,zaten sizde tahminde bulunmuştunuz.
Eğer bir ses tanıma sistemi yapmayacaksanız(Voice Recognation) yada DSP (Digital Signal Processing)ile işiniz yoksa 16 bit bir sürü uygulamaya yeter.

İkincisi bu tür uygulamaların bir alt seviyelerini assembler' da yazmak program birkaç mili saniye hızlı çalışacak diye -çok hızlı çalışması önemli olmadığı için-saatlerce kod yazmak bana mantıksız geliyor-böyle bir kütüphanem bile olsa- kaldıki PBP içinde Assembler kullanılabiliyorsunuz.
Ayrıca "3 - donanım olarak picin çevresel faktörlerden etkilenmemesi gerekir , farklı yerlere giden girişlere çıkışlara rölelere , motor bağlantılarına dikkat etmek gerekir. "
Ben o sorumda daha çok PIC beslemelerinde kullanılabilecek filtreleri, PIC pinlerinden hangisinin/hangilerinin parazit vb sorunlara sebep olduğunu,nasıl önlendiğini öğrenmek istemiştim.
Ayrıca ilk defa online olduğum -oldukça kalabalık olan böyle bir forumun bana ne kadar yardımcı olabileceğini de test etmek istedim.
Cevap yazan herkeze teşekkür ediyorum.
Saygılar.
 
BUTTON komutu işini görecektir pause arkı istediğin gibi engelleyemezsn .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,506
Kullanıcılar
449,901
Son üye
reisaziz34

Yeni konular

Geri
Üst