pic ile topraga çekmek

m@ny@k111

Üye
Katılım
1 Kas 2008
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaslar;
apr9600 entegresinin pic16f877 ile kontrol etmek istiyorum.
apr9600 ilgii pinleri sürekli high(5 volt),kontrol için sıfıra çekmem lazım .direk pic in ilgili çıkışından logic sıfır versem olmuyor, nasıl bir donanım kullanmam lazım(transistör,röle).
devre şeması veya başka bir önerisi olan varsa yardımcı olabilirmi....
 
md nin herhangibir pinini bahsettiğiiniz entegre veya ds18b20 sıcaklık entegresi gibi entegrelerle kullanırken high (1,+5V) veya low(0,gnd) a çekmek için şu yol kullanılır;

örneğin md portb,0 ve entegrenin 1. pini birbirine bağlı olsun, bu bağlantıya pull-up yapılır yani bu bağlantı 4.7 k gibi bir dirençle +5V a bağlanır,

şimdi entegrenin mdye ve dirençle +5V a bağlı 1. pini;

high yapılmak isteniyorsa > portb,0 giriş yapılır,

low yapılmak isteniyorsa > portb,0 sıfırlanır, portb,0 çıkış yapılır.

Bu olmazsa transistörlede yapımını anlatırım.
 
cevap icin tesekkurler.
benim elimde hazır bir ses kayıt devresi var ,ses kayıt devresinin üzerindeki 4 pinin kontrolü butonlar ile sağlanıyor butona basıldıginda ilgili entegrenin girişi toprağa çekiliyor.
ben pic çıkış pinini direk butonun entegreye giden ucuna bağladım ,aşagidaki resim gibi .port B0 dan çıkış verdiğim zaman olmadı.
bu sekilde kurarken devrenin çalışmayacagini biliyordum.varsa transistörlü örnek verebilirmisiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    83.6 KB · Görüntüleme: 19
  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    84.9 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Fotoda gözükmeyen ama isis in kendi yaptığı bağlantıyıda yapmanız lazım yani "ben pic çıkış pinini direk butonun entegreye giden ucuna bağladım " burada pic ve entegrenin toprakarı birbirine bağlı olması gerekir bunu yapdınız mı? Yapmadıysanız yapıp deneyin. İlk bahsettiğim devreyide deneyin bu iş için illaki transistör kullanılacak diye birşey yok, yinede istiyorsanız transistör bağlantısını heryerde buabilirsiniz npn transistör ile 12voltun + kısmını anahtarlama Transistör sürme tekniği özellikle open collector bağlantıya bakabilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst