Pic ile Strain Gage Uygulaması

beatname

Üye
Katılım
7 Eyl 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. 1. sınıf mekatronik müh. öğrencisiyim. Proje olarak dijital el kantarı yapmak istiyorum. Normal piyasada bulunan dijital el kantarını aldım. İçini söktüm. Ve metal bir parçanın üzerinde strain gage sensörü bulunuyor. Bu sensörden 4 kablo geliyor. +,- ve data kabloları. Ben o kantardaki lcd yerine kendim pic ile 2X16 LCD Ekranda ağırlığı göstermek istiyorum. Temel seviyede pic programlama bilgim var. ADC uygulaması yapacağım. Fakat nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olan arkadaşlar için şimdiden teşekkürler..
 
slm sensürün diğer iki ucuna bakarmısın sanırım capasitif çalışacaktır beyaz ve yesşil hatların izleidği yollara bak ne nereye giriyor örneğin direnç üzerinden eksiye diğeride entegreyemi ben de bilmiyorum bu kantarların çalışmasını varsa sensörün numarasını vs gibi şeyleri paylaş en azaından ne olduğunu bilir iz
 
strain gauge ler 4 adet direnç köprüsünden oluşur. wheatstone köprüsüdür. 4 uçtan birisi köprü beslemesi diğer karşısındaki gnd dir.

buna exctitation voltage girişi denir. diğer iki uç differantial out olark adlandırılır. yani bir yöne doğru baskı olduğunda bu uçlardan milivolt sevyelerinde farklar oluşur. bu farklar diğer yöne tam tersi olarak çıkış verir. iki yöne doğru olan kuvvetide ölçebilesiniz diye.


öncelikle ilk yapman gereken bu differantial çıkışları bir adc nin okuyacağı seviyeye getirmek. yani differantial amplifier gerekiyor. AD620 veya AD623 bu iş için uygun. bunların kazancını tek bir direnç ile 100 yaparsan rahatıkla bir picin adc sine bağlantı yapabiirsin. yada analog işlemlerle hiç uğraşmayım diyor isen AD7799 diye bir malzeme var. içerisinde PGA,LPF,24BIT ADC dahildir.tamamen loadcell ve wheat stone köprülü devreler için dizayn edilmiştir.
ben bu şekilde 500kg lık bir loadcell ile 1gr hassasiyette okuma yaptım ve 200kg a kadar lineer çalışıyor. elindeki lloadcell kaç mv/v tur bunu tespit etmelisin. muhtemelen 2mv/v olması gerekiyor.
 
Cevaplarınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Sensörün üzerinde herhangi numara yok. Üzerine beyaz bir macunla kapatılmış. Bu 8TL'ye tahtakaleden almış olduğum bir Digital el kantarı. Devre üzerinde sadece smd direnç, kondansatör ve lcd ekran var. Başka bir elektronik eleman yok. (Opamp-diyot vs.) Çok ilginç bu adamlar bu işi nasıl bu şekilde yapabiliyorlar? MAIN_LOOP hocam konuyla ilgilendiğin için sağolun.
 
ian114 nedir ya. arayınca hiçbirşey çıkmıyor. bunu belirten neye göre belirtmiş? ad623 pdf inde loadcell için çizilmiş şemalar var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst