Pic ile birden fazla işlem yapma

bagztov

Üye
Katılım
5 Nis 2018
Mesajlar
97
Puanları
3
Yaş
21
Herkese merhabalar pic programlamayı öğrenmeye çalışıyorum ve daha yeni başladım.
Ben bir butona bastığımda bir led birer saniye arayla yanıp sönsün ama 15 saniye sonra da tamamen sönsün ve aynı işlemi tekrar butona bastığım zaman gerçekleştirsin istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Hangi komutu kullanmam lazım? İf ile denedim ama bir türlü yapamadım yardımcı olur musunuz?
 

Emirgkts

Üye
Katılım
23 Haz 2019
Mesajlar
353
Puanları
18
Yaş
22
mblock yararlı olacaktır ciddiyim yukarıdan arduino kipine dönüştüre basıp koda çevirebilirsin oradanda büyük ihtimal mantığını kaparsın ben öyle öğrendim en iyi bu yol bence iyi çalışmalar
 
Konu Sah
bagztov

bagztov

Üye
Katılım
5 Nis 2018
Mesajlar
97
Puanları
3
Yaş
21
mblock yararlı olacaktır ciddiyim yukarıdan arduino kipine dönüştüre basıp koda çevirebilirsin oradanda büyük ihtimal mantığını kaparsın ben öyle öğrendim en iyi bu yol bence iyi çalışmalar
Bi deneyeyim teşekkür ederim
 

Emirgkts

Üye
Katılım
23 Haz 2019
Mesajlar
353
Puanları
18
Yaş
22
s4a daha gelişmiş oda güzeldir deneyebilirsin pic e başlarken arduino kullanmak daha iyidir kolay gelsin
 

karaapak

Uzman Üye
Katılım
2 May 2011
Mesajlar
1,424
Puanları
209
Yaş
31
Pic ile mblock veya arduino nun ne alaksı var.
MCU = Microcontroller Unit = Mikrodenetleyici
= İşlemci + Ram + Rom + Modüller
Modüller = Uart, spi, usb, timer, adc vs.
özel işlevleri yerine getiren donanımlar.

Pic Microchip firmasının mcu larına verdiği genel ad, pic12f675, Pic16f877, pic18f4550, dspic30f2010, pic32
gibi modelleri ve birkaç temel serisi var.

Arduino içinde başlangıçta Atmel firmasının atmega serisi mcu larının olduğu
geliştirme kiti ve bu kite kolay program yazmayı sağlayan PC programının adı.
Atmel i Microchip satın aldı.

Mbed bazı Arm işlemcili misal ST firmasının STM32Fxx gibi mcu ların internet web tarayıcı üzerinde kolayca programlanmasını sağlayan
programlama ortamı.

Senin öncelikle programlama ve algoritma öğrenmen gerekiyor.
Mcu ile öğrenmeye çalışırsan zor olur.
C dilini öğrenmeye çalışırsan bu sırada yapacağın örneklerle algoritmada öğrenirsin.
Sonra keyfine göre bir mcu ve geliştirme ortamı seçip istediklerini yaparsın.

Yok ben mcu ile başlayacağım C mi uğraşamam dersen,
Pic için C bilmeyenin dahi kolaylıkla anlayacağı şekilde anlatımı olan
Serdar Çiçek hocanın CcsC ile pic programlama kitabı hızlıca işi çözmeni sağlar.

Pic mik gerek yok ben hobiciyim, kolay olsun işim görülsün dersen
Arduino ortamını çok geniş, anlatımı örneği bol, Pic den daha hızlı yol alırsın.

Ben trendi takip ederim şu an revaçta ne var dersen
Stm32f103 bluepill, ve yine ST firmasının STM32F4 serisi mcu ları
özellikleri bakımından çok ilerde ve Çin menşeili olanları bayağı ucuz,
arduino ilede programlanabileni var ama
doruk noktası CubeMx PC programı ile kod taslağı oluşturup,
HAL kütüphaneleri ile hızlıca kod yazıp,
Keil, Ewarm , true studio gibi IDE ler ile kod geliştirmek.
Bu sistemin son hali
direk CubeMx + ide olarak tek bir ortamda Stm32CubeIde
olarak ST firması tarafından sanırım bu yıl sunuldu.

Ek:
Mblock u mbed olarak okuyup
yazarken mbed yazıyorum sanıp mblock yazıp
mbed gibi yorumlamışım.
Mblock un yukarıdaki mesajda bahsedildiği gibi kullanılılması çok hince güzel bir fikir.
 
Son düzenleme:

Emirgkts

Üye
Katılım
23 Haz 2019
Mesajlar
353
Puanları
18
Yaş
22
Kod:
#include <Arduino.h>

#include <Wire.h>

#include <SoftwareSerial.h>



double angle_rad = PI/180.0;

double angle_deg = 180.0/PI;



void setup(){

    pinMode(9,INPUT);

    pinMode(13,OUTPUT);

}



void loop(){

    if(((digitalRead(9))==(1))){

        for(int __i__=0;__i__<15;++__i__)

        {

            digitalWrite(13,1);

            _delay(1);

            digitalWrite(13,0);

            _delay(1);

        }

        digitalWrite(13,0);

    }

    _loop();

}



void _delay(float seconds){

    long endTime = millis() + seconds * 1000;

    while(millis() < endTime)_loop();

}



void _loop(){

}
Kod budur kullan istediğin gibi üstünde değişiklik yap kurcala pin 9 düğme giriş pin 13 çıkış 30 saniye olur çünkü 1 saniye açık 1 saniye kapalı olacak koduda 7.5 kere tekrar ettiremeyeceğimiz içi yada ben beceremedim 30 saniye yaptım 10 sn sorunsuz çalışır 2 ye böldüğün sayı buçuklu çıkıyorsa 15 değil 16
yapın 2 ve katları benim deyişimle
NOT Düğme girişini 10 k dirençle toprağa bağla gürültüden kendi kendine tetikleyebilir
kod push button için tasarlanmıştır yazan emirgkts
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

karaapak

Uzman Üye
Katılım
2 May 2011
Mesajlar
1,424
Puanları
209
Yaş
31
Quantum singular i ti ye almış,
daha büyük artizlik mi var.
 

Emirgkts

Üye
Katılım
23 Haz 2019
Mesajlar
353
Puanları
18
Yaş
22
:cool::cool::cool::cool: eheheh karaapak tek ilgi alanım elektronik değil fizik okuyacağım hele okul bitsin inşallah üniversite tatilde bende takılıyorum be bro
 
Konu Sah
bagztov

bagztov

Üye
Katılım
5 Nis 2018
Mesajlar
97
Puanları
3
Yaş
21
Valla herkese teşekkür ederim ya yazmışsınız zaman harcayıp. Eksik olmayın. Önerilerinizi dikkate alacağım. Tekrardan teşekkür ederim iyi çalışmalar. :)
 

Sponsor Bağlantı

Forum istatistikleri

Konular
106,057
Mesajlar
747,213
Kullanıcılar
394,188
Son üye
Vateurence

Yeni konular

Üst