Pcb imalatına girmek istiyorum sizce olur mu?

karasercan

Üye
kendime pcb prototipleme ve imalatı için 1 ve 2 katmanlı pcb imalatı yapan bir yer kurmayı düşünüyorum çin fiyatlarına göre %20 gibi bir fiyat farkı olacak ve çinden daha hızlı bir kart üretimi yapan bir organizasyon oluşturacam elimdeki makinalarla zaten kendime yapıyordum bu işi birazda piyasaya açılmayı düşünüyorum bu yılın sonunda da 4 katmanlıya geçiş yapmayı düşünüyorum sizce tutar mı

Yurtdışından beklemek yerine daha mantıklı geliyor.
Özellikle ilk başlarda fiyatı uygun tutmaya çalışıp düzgün bir iş çıkarsa ortaya tutmaması için bir sebep yok bence.
Tabii reklamsız hiçbir şey olmuyor maalesef reklama biraz para dökmek gerekiyor.

Bu işlerden ekonomik olarak kendini döndürebilecek bir işyeri oluşturmak bana kalırsa sadece güzel bir hayal olur . Bir pcb den ne kadar kar edersiniz ve total de bir ayda kaç tane kart basarsınız ? Çok belirsiz işler .

kendime pcb prototipleme ve imalatı için 1 ve 2 katmanlı pcb imalatı yapan bir yer kurmayı düşünüyorum çin fiyatlarına göre %20 gibi bir fiyat farkı olacak ve çinden daha hızlı bir kart üretimi yapan bir organizasyon oluşturacam elimdeki makinalarla zaten kendime yapıyordum bu işi birazda piyasaya açılmayı düşünüyorum bu yılın sonunda da 4 katmanlıya geçiş yapmayı düşünüyorum sizce tutar mı
güzel insan, umarım hedeflerinize ulaşırsınız. bu işlerde ilk önce istikrar önemlidir. az sipariş var diye yılmayın. piyasayı araştırın, daha çok müşteriye ulaşmayı hedefleyin. sloganlarınız arasında paranın ükle içinde kalacağını vurgulayın. onlar yapıyor, ben de yapıyorum deyin. acele etmeyin, hiç kimse emeklemeden koşmayı öğrenmedi bunu aklınızdan çıkarmayın. tasarım hatalarını bildirin ve onlara yardımcı olun. birden bire değil de adım adım büyüyün. en önemlisi kalite standardınızı koruyun.
sloganlarınız arasına o meşhur bir lafı da eklemeyi unutmayın.
"ben bu işi yapıyorsam, en iyisini yaparım"
büyük düşünün ama büyük başlamayın.
yolunuz açık olsun. dilerim istediğiniz hedeflere ulaşırsınız.

Yurtdışından beklemek yerine daha mantıklı geliyor.
Özellikle ilk başlarda fiyatı uygun tutmaya çalışıp düzgün bir iş çıkarsa ortaya tutmaması için bir sebep yok bence.
Tabii reklamsız hiçbir şey olmuyor maalesef reklama biraz para dökmek gerekiyor.
düşük adetlerde kargo masrafı ile birlikte uyguna geliyor adet çogaldıkça kar oranı karşılıyor beni
Bu işlerden ekonomik olarak kendini döndürebilecek bir işyeri oluşturmak bana kalırsa sadece güzel bir hayal olur . Bir pcb den ne kadar kar edersiniz ve total de bir ayda kaç tane kart basarsınız ? Çok belirsiz işler .
hocam ben otomasyoncuyum 1 elemana indirgeyebiliyorum işleri adetli işlerde kendi makine atölyemde var istediğim birçok sistemi zamanında yapmışlığım var ilk etapda günlük 1000 -1500 kart komponentsiz üretim kapasitesi olacak komponentli içinde bir 500 olmasını düşünüyorum

güzel insan, umarım hedeflerinize ulaşırsınız. bu işlerde ilk önce istikrar önemlidir. az sipariş var diye yılmayın. piyasayı araştırın, daha çok müşteriye ulaşmayı hedefleyin. sloganlarınız arasında paranın ükle içinde kalacağını vurgulayın. onlar yapıyor, ben de yapıyorum deyin. acele etmeyin, hiç kimse emeklemeden koşmayı öğrenmedi bunu aklınızdan çıkarmayın. tasarım hatalarını bildirin ve onlara yardımcı olun. birden bire değil de adım adım büyüyün. en önemlisi kalite standardınızı koruyun.
sloganlarınız arasına o meşhur bir lafı da eklemeyi unutmayın.
"ben bu işi yapıyorsam, en iyisini yaparım"
büyük düşünün ama büyük başlamayın.
yolunuz açık olsun. dilerim istediğiniz hedeflere ulaşırsınız.
valla ufakta olsa 50m2 lik birr yerde başlatıcam kendi sensör kartlarım var mini plc tasarımlarımda var onları üretip piyasaya sürebilirim diye düşünüyorum civarımda birçok plastik enjeksiyoncu var elektronik kısımlarında benden prototip desteği alıyorlar onların imalat hattını kendime çekebilirsem bir miktar olur diye düşünmekteyim getirtiğim komponentleride internette satarak yan gelir ve depomu geliştirebilirim

Bireysel işler para kazandırmaz
Firmalarla adetli çalışmanız lazım.
Firmalar fabrikalarda kaliteli üretim yaptırıyor. Aynı kaliteyi yakalayabilecek misiniz?
Videoyu izleyin kararınızı verin.

o videodaki bir çok makinanın ful otomatiğini yapmışlığım var kenar alma, pozlama, seri delik delme makinaları gibi benim amacım şimdilik plastik enjeksiyoncular ve oyuncakçılar olacak kaliteyi ilerlettikçe ilerletmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri