Pc üçlü prize takınca elektirk kaçırıyor

mburoje

Üye
Katılım
29 Ara 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
24
Konum
İstanbul, Türkiye
iyi günler öncelikle benim sorunum pcyi üçlüye taktığımda kontrol kalemi ile vidalardan, arka ayna kısmından ve anakart üzerinde parçalardan hatta auxa takılı mikrofondan ışık alıyorum kontrol kaleminden. önce psudan olduğunu düşündüm yeni psu taktım eskisinde de direk prize takınca anahtar açık veya kapalı sürekli bir kaçak vardı direk prize takınca. yeni psuda ise üçlü topraklı prize taktığımda anahtar açıkken yine kontrol kalemi yanıyor, fakat direk prize takınca sorun yok 3 farklı 3lü ile denedim farklı priz denedim aynı he birde üçlülerin topraklamasında ışık yanıyor. normal prizlerinkinde kontrol kaleminde tepki yok
 
kontrol kalemi her durumda yanar ölçü aletiyle ölçüm yapmak lazım
 
hocam durumu mikrofonun metal yerine ellediğimde hafif elektrik çekmesiyle fark ettim sağ olun bilgi için
 
AC elektrikten anlamam, yapabildiğim sadece ölçüm ve fiş- priz bağlamak, özellikle de seyyar kablo. ustalar daha ayrıntılı bilgi verebilir, dediğim gibi ölçü aletiyle voltajı ölçmek gerekir.
 
pc nin metal sasesi kacak veya statikten bir 30- 50v gerilim idnuklemiştir. paversupply den ac giriş hatları varistör ve veya kondansatörlerle şaseye montajlanır. toprak hattınız yoksa cihazdan şaseye ufak akımlar akar ve control kalemiyle bunu görebilirsiniz.
topraklı bir priz kulan. ya 3lü prizin ya da 3lüyü bağladığın prizde toprak yok, bağlı değil veya kopuk.
 
Sayın 8408 de dediği gibi kullandığın 3 lü prizde topraklama yok. bilgisayarın fişini başka bir kablolu 3lü prize veya duvardaki prize direkt tak sonra kontrol kalemi ile tekrar kontrol et kontrol kaleminde hala ışık görüyorsan evin topraklamasında bir sorun var demektir. diğer bir alternatif ise (bana göre çok zayıf bi ihtimal) bilgisayarın PSU içinden topraklama bağlantısında bir sorun vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst