parsic ile pic programla

yanlizefe

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
39
sel aly.
arkadaşlar parsic ile pic programlayan varmı? nasıl bir program
 
Lojik devre bağlantılarıyla herşeyi yapabiliyorsun. Örneğin entegrelerin içsel şemalarıyla pic'in içine devre kuruyormuş gibi programlıyorsun ve ondalık olmamak şartıyla hertürlü aritmetik işlemi yapıyorsun. Analog işlemleri eksi konum dışında çık rahat kullana biliyorsun fakat ben RS232 konumunda kullanamadım onun dışında her şey rahat. Kontrol ve kumanda panolarında çok rahat işler yaptım. LCD modül kullanmak çok kolay. Aynı zamanda yaptığım geliştirme - uygulama kartıyla çok rahat bootloader de kullandım. Elektronik tabanın varsa rahatca programlarsın. Yetişebildiğim kadar yardımcı olurum. Kolay gelsin.
 
kod bilmeden biraz uğraşırsan kolaylıkla pic programlayabilirsin
 
Başlangıç için çok iyi bence. Kodlarla falan uğraşmıyorsun. İhtiyaç duyarsan daha ileri düzey programlama dillerine geçebilirsin.
 
soruların cevabını alabildiğim takdirde büyük bir yükten kurtulmuş olacağım. (Başka bir pic programı öğrenmek gibi).
İlgileneceğinizi umuyorum.
Soru 1: ds1302 veya herhangi başka bir rtc ile pic haberleşebiliyormu parsicde. Bu oluyor ise şayet nasıl oluyor ve basit örnek bir uygulama yapabilirmisiniz.
Soru2: Anladığım kadarıyla picte iki çeşit EEPROM söz konusu. Bir dahili iki harici. Her ikisinin kullanımı ile ilgli basit bir örnek yada nasıl çalıştırıldıklarına dair açıklayıcı bilgi. Verebilirseniz. çok memnun olurum.
 
parsic programını bulamıyorum elinde varsa paylaşabilir mi
 
selamun aleyküm parsicde uygulamaya dökebileçegim pic16f84a ile yapılmış bir proje lazım.ödev olarak hocamız verdi parsic de yapılmasını istiyor .bilgisi olan yardım ederse çok iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,889
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst