-Park Sensörü

Katılım
25 Ara 2009
Mesajlar
294
Puanları
1
Yaş
33
Oyuncak arabaya park sensörü yapmak istiyorum.Uzaktan kumandalı bir araba ben kumanda ile kontrol ederken mesela geri yaparken arkasındaki duvara çarpmıcak.Otomatik fren yapıcak.Ben geriye gitmesi için kumandaya bassamda gitmeyecek.Yani arabalardaki park sensörünü oyuncak arabaya yapmak istiyorum.Nasıl yapabilirim.Önerileriniz nelerdir?
 
Elinde kumandası (alıcı-verici kısmı) bulunan basit bir arabaya yapmak istersen sana tavsiyem şu olabilir. Ya kapasitif bir sensör ya da cisimden yansımalı bir fotosel kullanıp bunları aracın ön ve arka tarafına yerleştirirsin. Motorun ileri dönüş yönü kumanda sinyalini ön taraftaki sensörün kapalı kontağından, geriye dönüş yönü kumanda sinyalini de arka tarafdaki sensör kapalı kontağından geçirirsin. Diyelimki araç arkaya fazla yaklaştı ve sensör algıladı. Böylece sensör kapalı kontağı açacak ve senin geriye sinyalin motora ulaşmayacak sadece ileri yönde hareket edeceksin. Aynı şey ön taraf içinde geçerli. Bir fikir vermesi açısından düşünebilirsin.
 
Merhaba;
Gerçek hayatta bu tarz uygulamalar ultrasonik sensörler aracılığı ile yapılmakta ,sn.R.K'nın belirttiği mesajda cisimden yansımalı sensörlerde cismin rengi ve şeffaflığı sıkıntı çıkarabilir,kapasitif sensörlerinse algılama mesafeleri düşüktür,bunlarıda dikkate almanızı tavsiye ederim.
Fakat buradaki uygulama nihayetinde oynucak bir araba olduğundan dolayı kapasitif algılayıcı kullanabilirsiniz.
 
Arkadaşlar sağolun.Ama ben pic kullanmayı bilmiyorum.Anolog-digital devre kurarak yapmak istiyorum.Nasıl yapabilirim?
 
kardeş bunu pic kullanmadan çok zor yaparsın, tavsiyem pic kullanmayı öğren ve ultrasonik alıcı verici kullan
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,379
Mesajlar
917,113
Kullanıcılar
450,258
Son üye
EDA TAŞDEMİR

Yeni konular

Geri
Üst