Pano tasarımı

merhabalar ben bir meslek lisesinde elektrik alanında okuyorum bu konularda az çok bir bilgim var ancak tecrübeli ustalardan bu işi anlamak istiyorum ve şu soruyu merak ediyorum: ev tipi trifaze panolarda kullanılması zorunlu ve tercih üstüne kullanılan koruma elemanları nelerdir ve kaçlık kablo kullanılması gerekir?

Daire içindeki sigorta panosundan bahsediyorsak;
Ana sigorta, K.A.R, linye sigortaları.. Sigortalar arası faz dagitimlarinda bara kullanılmayacaksa benim kullanımım 6'lık NYAF kablodur.
Tercihen kullanılmasını önerdiğim eleman; Gerilim Koruma Rölesi ve kontaktör.

peki sizce parafudr kullanılmalı mıdır ve kaç kA koruma kapasiteli olmalı ve neye göre seçilmeli? ana sigorta sadece faz kesmeli mi olmalı yoksa 4 kutuplu olup nötrüde kesmeli mi?

Parafudr tek başına daire içinde kullanılırsa işe yaramaz. Ana panodan itibaren uygun tiplerde kullanilirsa işe yarar.
Güç değerleri seçiminde tahmini veya standart değer yoktur. Kaç KA olacağı sistemin ihtiyacına, paratoner durumuna, panolar arası mesafeye gore ana-tali-hassas koruma için farklı değerler içerir.
Ana sigorta Nötr kesmeli tercih edilmelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…