Aslında her şey ekonomiye dayanıyor ,yıldız-üçgen çalışan motora pako şalterlede,yıldız üçgen röle ilede ,hatta zaman rölesiylede yol verilebiliyor,bir üstü elektronik yol verme her birinin kendi maliyeti var ,öte yandan yol verdik çalıştı motor koruma devreleri karşımıza çıkıyor motoru korumak için .
Sahada deneyim her daim şart malzemeyi tanımak için, fakat malzemenin broşürleri bu malzemelerin uygulandığı projeleri okumakta deneyim değil en azından bilgi kazandıracaktır,bazen imkanlar kısıtlı ise kendi similasyonlarını sorunlarını yaratmak işe yarar, kendi projeni çiz simüle et ,elinde malzeme varsa uygula motorların koca sistemlerin olması gerekmez bir sinyal lambasını çalıştırmak da yeter.
Kumanda ve panolarla ilgili kitaplar var araştırın bilgileri güncel olanları temin edin ,şalt malzemeler ister istemez deneyim gerektiriyor kalite,marka uygulamada çıkan sorunlar ,maalesef toplu bilgi veren bir yer yok ben göremedim bu zamana kadar,kendi problemini yarat çözümünü araştır.
Kompanze için bir yer hayal et mesela bütün panosunu hesaplarını yap(kurulu güçten başla)Aynı yerin dağıtım panosunu çiz malzemelerin markasına kadar seç(tesisat yönetmeliğini karıştır nereye ne istiyor),maliyetini araştır ,biliyorum verdiğim örnekler biraz radikal öğrenme yöntemleri fakat sahada kendini geliştirme imkanın yoksa kendi sahanı yarat.Yolunuz uzun, çağ internet çağı da biz o çağ hala tam olarak ayak uyduramadık. Kolay gelsin.
Not:Elimdeki kitapları inceleyip işe yarayan tarzdakileri uygun zamanda (yarın belki)eklerim,nette megep modülleri var.Forumdan da katkı olur belki.