Panjur kumandalarını telefondaki app'lere klonlayabilir miyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GokhanTe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GokhanTe

Üye
Tam olarak akıllı ev sistemi sayılmaz ama forumun bu bölümü en uygun yer gibi geldi.

Normalde wifi ile akıllı ev sistemlerinde tüm panjurlar kontrol ediliyor ve bunun app'i de var. Bizdeki durum sadece düz kumanda, sanırım 433 mhz frekansında çalışan modellerden, markasını ya da kimin yaptığını henüz bulamadım. Pek kaliteli görünmüyor.

Bir kumandayı çoklu kanallı kumandaya klonlama ya da tersi için program moduna iki kere basılması, klonlanacak kumandaya da bir kere basılması gerektiğine dair bir video var. Bugün BT Control adlı app'i bluetooth cihaz bulma modunda bu şekilde denedim.

Cihazı bulamadı. Kumandadaki program butonuna basınca panjurdan ses geliyor ama muhtemelen o sadece panjurla iletişim sinyali, bulunabilir cihaz ya da programlama için panjur'un içindeki vericideki butona basılması gerekiyor olabilir. Bu şekilde de videolar gördüm.

Tabii ki tüm bunlar telefondaki bir uygulama ile kontrol edilebilirse işe yarar. Yani garaj kumandası ya da benzeri uygulamalar var ama çoğu sadece belli cihazlara özel görünüyor. Sanırım güvenlik meselesi yüzünden de bu böyle ama nihayetinde cihazdaki butonlara basıp klonlama şansımız varsa bu güvenlik açığı yaratmaz, sadece android için hangi uygulama çalışıyor ve hangi şekilde programlamam gerekir? Bunu bulamadım. Tabii varsa böyle bir şey.

BT (Bluetooth) ile 433 Mhz iletişimin nasıl bir ilişkisi var? Panjur alıcılarının BT desteği de var mı?

Bluetooth ile panjur kumandalarının frekansları ve protokül farklı doğrudan kullananazsınız. Ancak aşağıdaki ürün belki işinize yarar. Bu ürünü ben evdeki masaüstü pc'yi uzaktan açmak için kullanıyorum. Inching ayarı ile kaç saniye çıkışı on yapacağını belirliyorsunuz. Veya hat üstüne limit anahtar koyarakta yapabilirsiniz.
İlave olarak 433 MHz anahtarı destekliyor.

Yani cihaza hem kendi kumandanızı tanıtır ister kumanda ile açarsınız ister wifi ağınıza bağlar Tuya ile telefon üzerinden kumanda edersiniz.

Link

BT (Bluetooth) ile 433 Mhz iletişimin nasıl bir ilişkisi var? Panjur alıcılarının BT desteği de var mı?

Bunu sadece bir varsayım olarak söylemiştim, örneğin garaj kapıları için 433 mhz diyorlar. Bluetooth frekansını bilemiyorum ama bazı cihazlar destekliyor diye okudum. Yani sorunuzdan anladığım eğer kumandalar 433 mhz ise telefonlar bunu zaten desteklemez mi demek?

Bluetooth ile panjur kumandalarının frekansları ve protokül farklı doğrudan kullananazsınız. Ancak aşağıdaki ürün belki işinize yarar. Bu ürünü ben evdeki masaüstü pc'yi uzaktan açmak için kullanıyorum. Inching ayarı ile kaç saniye çıkışı on yapacağını belirliyorsunuz. Veya hat üstüne limit anahtar koyarakta yapabilirsiniz.
İlave olarak 433 MHz anahtarı destekliyor.

Yani cihaza hem kendi kumandanızı tanıtır ister kumanda ile açarsınız ister wifi ağınıza bağlar Tuya ile telefon üzerinden kumanda edersiniz.

Link

Bu şekilde alternatif bir çözüm de olabilir ama link üyelik istedi, içeriği göremedim.

Düzeltme: Tamam şimdi bulmaca çözdürdükten sonra gördüm, inceliyorum.

Forum istatistikleri

Konular
131,005
Kullanıcılar
454,663
Son üye
Lütfiye kaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri