panasonic vijeo citect haberleşmesi

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar panasonic fp0 plc ile vijeo citect V6.1 Scada programı haberleşmesi nasıl oluyor? Deneyen yapan varmı? Bir türlü haberleştiremedim plc yi.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Citect in çok geniş haberleşme sürücü kütüphanesi var ve mutlaka Panasonic için de olmalı. Matsushita olarak geçiyor olabilir. Help bölümünde Nais ve Panasonic olarak arama yapıp doğru sürücüyü bulabilirsin.
 
Arkadaşlar , bu citect beni uğraştırıyor. input(X) , output(Y) , dahili input(R) adreslerini giremiyorum variable tags ta ayarlayıp compile yaptığımda hata veriyor. Citectte Help---Driver Help----MEWTOCOM Driver---Data Types
seçildiğinde external input relay için Xnb diyiyor. Burda n decimal sayı , b ise bit(hex) b= 0...F8 şeklinde gösteriyor. bunu nasıl yazıcaz? mesela X10 veya R10 nasıl gösterilecek? Data register girişinde sorun yok DTn şeklinde girildiğinde ör: DT5 tamam.
 
Arkadaşlar , scada bölümündede yazdığım gibi , sorun vijeo citect demo olduğu için kaynaklanıyormuş. Giriş çıkışları demo versiyonda variable tags lara giremiyoruz.
 
vijeo citect programının nais plc ile mewtocol ilemi haberleştirdiniz yoksa vijeo citect programının içinde nais plc 'ler için uygun driver var mı?
 
FP0 PLC için Citect Project Editor---Communication---Ports seçilip baud rate 9600 , stop bit 2 yap.

Kolay gelsin...
 
merhaba deniz 77 bende FP0 la vije citect'i haberleştirdim. Ama dediğin gibi Rn 'leri yazamıyoruz. Sadece DT'lerimi görebiliriz. Ev, Sw bunlarada hata veriyor. Vijeo citect eğitim dökümanlarında demo olduğu için plc'ye bağlı sadece 15 dk çalışır diyor. Ama ben plc 'ye bağlı 1 saat çalıştırdım.Sende durum nasıl.
Vijeo citect'i hep demo damı çalıştırıcaz.Ne dersin?:)
 
tankut26 arkadaşım, bendede durum aynı sadece DT'leri görebiliriz. 15 dk çalışıncada kesilmiyor. Ama dediğim gibi sadece dt'leri görebiliriz. vijeo citect 6.1 versiyonu ve crackleri internet ortamında mevcut. Denemek ve öğrenmek için kullanılabilir. Ben sana 48 tags'a kadar işlemlerini yapabiliceğin demo olmayan ve sadece 48€ ya alabileceğin winlog little scadayı önerebilirim. FP0 plc için driverları mevcut kullanımı kurulumu basit. OpenDNS , Winlog SCADA. Yalnız lisansı aldıktan sonra lisans tek pc'lik herhangi bir başka pc'ye taşıma yapamıyorsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst